Grøtfest og Yoga for en nybegynner!

Skrevet av RAW Trening | 28. mai 2016 | Ingen kommentarer

Synne tok turen sammen med en rekke helsejournalister, bloggere og yoga elskere til Hiyoga der de fikk testet Supernature sin nye super grøt og en yoga session sammen med selveste Yoga guruen Vibeke Klemetsen! Hva Synne tok med seg fra denne torsdags morgenen kan du lese her :)

Torsdag morgen var jeg så heldig å få starte dagen på HiYoga med en herlig gjeng damer og en supergod og næringsrik lunsj. Supernature sammen med Vibeke Klemetsen inviterte på en 45 minutter yoga-session sammen med prøvesmaking på den nye supergrøten til supernature som kommer i butikk til uka.

Grøtlansering 027 Grøtlansering 030

Vi startet morgningen med en yoga-session på HiYoga sine flotte lokaler på Majorstua med Vibeke Klemetsen som instruktør. Hun guidet oss gjennom 45 minutter med Ashtanga Yoga hvor vi fikk utfordret både bevegeligheten, pusteteknikk og styrke. For meg med en litt lite egnet yogakropp og helt nybegynner var dette noen veldig lærerike minutter som gikk altfor fort.

Vibeke har også skrevet noen ord om dagen her!

Grøtlansering 038

Videre gikk turen opp i loungen hvor det var ordnet klart til supergrøtfest. Her kunne vi få prøvesmake alle de 3 ulike grøttypene sammen med et stort utvalg sunne snackstopping. Her var det blant annet ulike typer friske bær, hampfrø, hampprotein, gojibær, og supernature sine raw & crispy fruitsnack og veggiesnack. De ulike grøtsmakene var hvetegress & morbær, Daddel & kakao, og Goji & tranebær. Jeg fikk testet 2 ulike typer med masse deilig topping før det bar hjem med en goodibag med masse godsaker fra supernature og også en superdigg sportsbh fra Run and Relax. Om bare hver torsdag kunne startet slik!

13282236_10154251099423156_845893019_nGrøtlansering 022

 

Produktene fra Supermat er enkel mat fra naturen, med høy konsentrasjon av næringsstoffer. Ingredienser de bruker mye av er blant annet utvalgte typer alger, gress, urter, røtter, grønnsaker, frukt og bær. Formålet til Supermat er at det skal være lettvint og kjapt slik at du enkelt kan velge sunne matvarer i en travel hverdag. Slik unngår du mye halvfabrikata og ferdigmat som inneholder mye energi men lite viktige næringsstoffer. Supermaten fra supernature kommer i mange forskjellige former, alt fra ferske og tørkede bær, frukt og frø, tørkede pulver av næringsrike alger og gressorter, og rå supersjokolade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg syntes jo disse supergrøtene som kommer i butikk neste uke var helt topp. Perfekt til både frokost, lunsj, kveldsmat eller hvis du er på farten. Her kan det tilsettes ulike typer melk og vann, og også både kaldt og varmt for litt variasjon. Supergrøtene er rike på fiber og protein som gir en god metthetsfølelse og en jevn blodsukkerstigning, samtidig som de har noen friske smaker. Ved å toppe de med litt friske bær er de en helt perfekt start på dagen. De er også både glutenfrie og økologiske.

Et annet produkt jeg ville anbefalt å teste ut er supernature hampfrø. Dette er frø med både sunt fett, proteiner og fiber som har en mild og god nøtteaktig smak. Frøene er blant annet rike på omega-3 fettsyren som er en essensiell fettsyre for kroppen. Det vil si at disse fettsyrene ikke produseres av kroppen selv, slik at vi er avhengig av å få de tilført gjennom kosten. Omega 3 er nødvendig for normal dannelse av cellemembraner, de er betydningsfulle for nervevevet vårt, og bidrar til å opprettholde et normalt kolesterolnivå i blodet. Disse frøene er en enkel måte for å kunne tilføre litt ekstra med omega 3 til kosten, spesielt for de som ikke er så glad i fet fisk. Hampfrøene kan f.eks brukes som topping på supergrøtene sammen med litt friske bær, og de er helt supre å tilføre til sunne og næringsrike smoothier som du kan finne oppskrifter på her: http://www.super-nature.no/oppskrifter1/smoothies/

hampliten

 

Et annet tips for en litt sunn lørdagskos er supernature sine ombar buttons. Dette er sjokoladebiter helt uten raffinert sukker og frie for melk, men som har beholdt alt det gode fra rå kakao. Rå kakao er spekket med næringsstoffer med blant annet mye antioksidanter, og det er vist at rå kakao kan virke positivt på reguleringen av blodårene og blodtrykk. Disse finnes i 2 ulike smaker, den ene mørk sjokolade med 72 % kakao, og den andre litt mildere med smak av kokos. Med slike produkter er lov å kose seg med god samvittighet en gang i blant.

thumbnail_IMG_9777

 

Supernature har fullt av også andre superprodukter, og det viktigste vi kan gjøre med kostholdet er jo å spise variert. Ta en titt inn på hjemmesiden deres, her kan du lese om produktene deres også få tips om hvordan bruke produktene i alle måltider. Det er også lov å ta en titt om du bare er nysgjerrig og vil lese og lære mer om supermaten. http://www.super-nature.no/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for en super dag Supernature og Vibeke Klemetsen 🙂

Ha en strålende helg!

 

SYNNE

Ta kontakt med meg på synne@rawtrening.no for trening og kostholdsveiledning!

Alle foto: Supernature