Prøv å trene selvbildet denne sommeren, fremfor bikinikroppen.

, ,

Hvorfor stresser vi egentlig så mye med denne «bikinikroppen»?

Still deg spørsmålet: Hvilken umiddelbar følelse får du når du tenker på dette begrepet?

Min erfaring gjennom å jobbe med mennesker, er at det ikke utløser den digge følelsen av frihet, ro og glede – men snarere stress, press og frykt for ikke å se bra nok ut.

Misforstå meg rett: Når vi synes vi selv ser bra ut så, henger det ofte sammen med en påfølgende god følelse. Dermed slår vi oss også mer løs. Det er heller ikke uten grunn at flere idrettsutøvere også bruker litt tid foran speilet før en viktig kamp, et stevne eller en turnering. De ønsker å føle seg bra.

Å føle seg bra er noe som gjør oss godt, det kan vi være enig om. Mange ganger henger dette sammen med å spise sunt, trene jevnlig og holde en OK vekt. Men hva skjer når tankene isteden fylles opp med alt du ikke er, eller hvor du kun finner feil.

Så lenge du har et dårlig selvbilde, vil du sannsynligvis aldri bli helt fornøyd, uansett hvor slank, stram og fantastisk du ser ut i andres øyne. Dette kan også snus på hodet: Om du har et godt selvbilde, vil ikke de ekstra kiloene plage deg så mye.

Vi har alle sett på gamle bilder av oss selv og tenkt: «Jøss, så bra jeg så ut?» Men skjønte du det den gang? Niks!

Men fortvil ikke, mange tenker slik – og nettopp derfor gjør vi den viktigste jobben med tankene våre.

Kroppsbildet er ikke statisk. Det bedres som regel med alder og erfaring. Men du kan begynne allerede i dag med å si til deg selv:

«Her og nå er jeg skikkelig flott!».

Du kan selvfølgelig ikke lyve til hodet ditt om hvordan du ser ut. Men trening og et godt kosthold kommer stort sett enklere når du er glad i deg selv. Om det kjennes vanskelig, så motta litt hjelp. Legg heller vekt på personlig utvikling frem mot sommeren.

Vi søker så å si hjelp til alt mulig annet, så hvorfor ikke få litt hjelp til å være glad i kroppen vår som den er? Det fortjener, den rett og slett.

Jeg skal gi deg noen tips for å oppnå et topptrent hode. Jeg håper det fører til at du setter mer pris på deg selv og kroppen din her og nå. Du ser at du kan være snill med deg selv, trene godt, spise normalt og føle deg klar til bikinisesongen. Og når alt kommer til alt, vil du sette du ting mer i perspektiv hvis kroppsfokuset skulle gå fra å være inspirerende til å bli en stor belastning.

Å sitte og gruble over fortiden, hva du skulle ha gjort i januar, eller bekymre deg for fremtiden, tar nåtiden og sommeren ifra deg. Tanker er ikke viktig. Men hvordan du forholder deg til dine tanker, er kjempeviktig.   

 

Teknikker for et bedre selvbilde!

Tre teknikker som kan hjelpe deg, er distraksjon, distanse og diskusjon.

  • Distraksjon – all aktivitet som får deg bort fra de kjipe tankene når de er ekstremt destruktive. Prøv ikke å presse vekk tankene, da blir de gjerne bare sterkere. Aksepter deres tilstedeværelse, samtidig som du retter oppmerksomheten over på noe annet.Det kan være å sette på musikk, starte en samtale eller rette oppmerksomheten bare på her og nå!
  •   Distanse – forsøk å skape avstand til det negative, for ikke å la selvkritikk underminere selvfølelse
  •   Diskusjon – når du har energi til det, ta en indre diskusjon omkring gyldigheten av de negative tankene, ved å spørre deg selv:

hva du ville ha sagt til en venn i samme situasjon?  Hvilke formuleringer ville du ha brukt for å forstå og til å oppmuntre vennen din?

Diskuter med deg selv og bestem deg for å vinne over den indre kritikeren. Det kan være god trening å bruke de rådene på oss selv som vi ville gitt til andre.

Jeg ønsker deg en strålende sommer! 🙂

Cecilie

Ønsker du en uforpliktende samtale med en mentaltrener rett over sommeren? Send en e-post til Post@rawtrening.no eller les mer på www.rawtrening.no/mentaltrening