Trening i sommerferien?

Skrevet av: Stian Karsrud

Den supermotiverte ser på ferien som en utmerket mulighet til å trene mer enn normalt. Dette er helt supert, men er du en av dem som trener jevnt og hardt året rundt, kan du også ha utbytte av å starte ferien med en rolig uke slik at kroppen kan hente seg litt inn igjen og restarte.

Den andre typen føler kanskje at det trenes nok ellers i året, og ønsker en rolig og avslappende ferie med lite trening. Det er selvfølgelig helt greit og lov til å unne seg dette. Jeg har likevel en oppfordring til dere; Hva med å erstatte den vanlige treningen med lystbetonte utendørsaktiviteter? Volleyball, svømming, sirkeltrening, turer i skog og på fjell kan gi god treningseffekt på både styrke og utholdenhet.

Har du testet denne partnerøkta?

 

Prøv noe nytt!

Test ut en ny aktivitet som for eksempel frisbeegolf eller tennis. Gjør noe du har lyst til og som gir deg glede! Husk at litt er bedre enn ingenting, og ikke undervurder effekten av hverdagsaktivitet. Ta trappene, bruk sykkelen til butikken, gå på litt i motbakkene slik at pusten blir tyngre.

Dette vil bidra til å opprettholde formen og gjøre det enklere for deg å komme i gang igjen etter sommeren! For hva ønsker vi egentlig å få ut av ferien? Vi mennesker er skrudd sammen slik at vi alltid søker etter følelsen av velvære og ferien er absolutt intet unntak. Er det ikke litt ironisk at vi da reduserer aktivitetsnivået slik at vi får mindre godfølelse og energi i den perioden vi faktisk har fri?

Korte økter med høy intensitet

Hvis du er en av dem som ønsker å opprettholde formen, men trene mindre enn normalt er stikkordet intensitet. Hvor lite trening som skal til for å vedlikeholde styrken og utholdenheten avhenger selvfølgelig av utgangspunktet, men generelt kan man si at det nok med én økt i uka for å vedlikeholde styrke og utholdenhet så lenge intensiteten/belastningen er høy nok.

Hvis du til vanlig kjører 4*4min intervaller, kan det være nok å kjøre 4min*2 i ferien. Varigheten kan altså reduseres, men sørg for at du tar i like mye som du normalt gjør.

Det samme gjelder styrketreningen. Hvis du normalt kjører 12 repetisjoner * 3-4 serier under styrketrening kan det være nok med 12 repetisjoner * 1-2 serier for å vedlikeholde styrken så lenge motstanden er den samme. Utendørs sirkeltrening kan også bidra til å vedlikeholde styrken så lenge du utfører hver øvelse til nær utmattelse.

Nyt ferien!

Mitt budskap er; Nyt ferien! Aksepter at det kanskje blir litt mindre trening enn normalt, og husk at litt aktivitet er bedre enn ingenting, og det vil gjøre det enklere å komme i gang igjen etter ferien. Test ut nye aktiviteter med familie og venner og husk at intensitet er viktigere enn varighet for å vedlikeholde formen. God ferie!


Ønsker du å komme i gang med treningen?

Book en prøvetime med en av våre PT-er før sommeren, så vil du lettere komme i gang over sommeren. Send oss en mail på post@rawtrening.no eller kontakt oss her!

 

FØLG OSS I SOSIALE MEDIER!

Du finner oss her:

Instagram: @rawtrening

Facebook: RAW Trening