Stiv i nakken etter mye hjemmekontor?

,

Calle jobber som PT og Osteopat på RAW Trening

Coronasituasjonen, med alt det innebærer, har medført mange vanskelige hjemmekontorløsninger rundt omkring. Er det en rød tråd som går igjen blant (nesten) alle nye pasienter jeg har møtt, så er det at kombinasjonen av hjemmekontor med dårlig ergonomi, ansvaret for å følge opp hjemmeskolebarn (for de som er skolebarnsforeldre), samt totalpakken av stress det medfører med eventuelle permitteringer og økonomiske bekymringer i kjølevannet av Corona, har vært tøff for mange der ute.

Det er mange av disse faktorene jeg selvfølgelig ikke kan hjelpe til med, men allikevel synes jeg det er interessant å se på noen «fellesnevnere» blant de plagene som folk oppsøker meg for. De er som følger:

  • Smerter og stivhet i rygg, nakke og skuldre
  • Hodepine
  • Smerter og stivhet i kjeven

Det er velkjent at en totalpakke av stress over tid kan manifistere seg i fysiske smerter og symptomer i kroppen. De tre punktene ovenfor er gode eksempler på hvordan «stress» kan gi seg til kjenne i form av fysiske plager i kroppen. De punktene kan man også (isolert sett) gjøre noe med.

En rød tråd som går igjen er kombinasjonen av hjemmekontor, følge opp hjemmeskolen for barna og totalpakken av stress

Om du kan huke av noen av disse punktene på din egen liste, så ville jeg anbefalt å oppsøke en dyktig behandler som kan hjelpe deg å løsne opp i plagene dine. Vi på RAW Klinikk tar i mot nye pasienter hver eneste dag og har lang erfaring med å løsne opp i disse tingene. Timen kan du booke direkte her!

Mens du venter på time kan det være fint å komme i gang med noen hjemmeøvelser.

Prøv disse enkle øvelsene for å løsne opp i både rygg, nakke, hodepine og kjeve: