Fra en utøvers perspektiv; Veien tilbake fra skade!

Skrevet av RAW Trening | 18. august 2016 | Ingen kommentarer

Caroline Martens er en av Norges beste kvinnelige golfspillere.
I år ble hun det mange utøvere frykter mest; nemlig skadet.
I høst kan du følge Caroline på RAW bloggen, og lese om hennes vei tilbake fra skade - sammen med teamet i RAW!

Livet som golfspiller er magisk, det er det ingen tvil om, jeg er privilegert på alle områder og tar aldri en dag for gitt der ute. Men denne magien kommer ikke gratis, det er enormt mye jobbing, utrolig lange dager, vanvittig lange reiser og oppturer og nedturer om hverandre. Jeg begynte å spille som 13-åring og har svært sjeldent angret på dette siden. Golfen har gitt meg gleder og opplevelser jeg aldri skulle vært for uten og jeg kan ærlig si at jeg, tross skader, sykdom, nedturer, alt jeg har gått glipp av hjemme, alt jeg har måttet si nei til, alle menneskene jeg kunne ønske jeg kunne stille opp for mer, familie, venner og kjæreste…. Så hadde jeg valgt det samme om igjen! Jeg elsker å spille golf og jeg elsker hva det å spille golf gir meg av glede.

241949_10151405291344623_1844171376_o

Enhver idrettsutøver pusher kroppen sin til uante grenser, og som Bjørndalen nylig sa: ”Alle de beste utøvere i verden skader seg minst en gang i året, gjør man ikke det pusher man ikke kroppen sin hardt nok.”

Vel, dette kan høres litt rart ut men poenget er, vi jobber utrolig hardt og mye og da kan skader forekomme. Om dette skjer må man være smart, ta skaden på alvor tidlig, hvile effektivt, rehabilitere og gi kroppen den tiden den trenger for å komme seg tilbake til toppnivå fort. Men alt dette klarer vi ikke alene, vi trenger dyktige folk rundt oss som hjelper til med det som må gjøres i forhold til kroppen, enten det er fysioterapi, osteopati, massasje, mental trening, personlig trening, coaching, m.m.

Bak en hvilken som helst dyktig idrettsutøver eller toppsjef i et selskap ligger det et solid team bak.

Jeg skal her på denne bloggen dele med dere hvordan jeg skal og kommer til å takle tiden fremover.

Jeg har nemlig skadet ankelen min og må nå operere (neste uke) for å bli frisk igjen. Jeg kan ikke spille golf på minst 4 måneder og må bygge opp alt fra sener til muskler i benet samt begynne på nytt med de mest elementære delene av golf svingen når den tiden kommer.

Sammen med RAW og deres ytterst kvalifiserte team skal jeg få all den hjelpen jeg trenger til å takle det som kommer. Mental trening, personlig trening, behandling og coaching er bare noen av tingene som må være på plass for at jeg skal få mest mulig ut av tiden fremover. Jeg er skadet og kan ikke spille nå, men om jeg gjør det jeg kan gjøre og jeg gjør dette riktig og jeg gjør alt det som kreves av meg, skal jeg sammen med RAW-teamet ikke bare bli frisk igjen, men jeg skal komme tilbake bedre enn noen gang.

Følg meg i prosessen fremover sammen med RAW og se hvordan jeg jobber meg igjennom tiden.

Caroline Martens, Team Norway Golf spiller

 

Alle bilder: Copyright Caroline Martens