Nytt år og nye muligheter som idrettsutøver!

Skrevet av RAW Trening | 2. januar 2017 | Ingen kommentarer

Caroline Martens ble i 2016 skadet og måtte utsette alle sine mål som idrettsutøver! I samarbeid med RAW har hun hatt en omstendig opptreningsperiode som du kan følge på vår RAW blogg.

Hvordan har opptreningen gått?

"Etter mange måneder og mye hardt arbeid med fantastiske folk rundt meg fra Team Norway og ikke minst RAW, har jeg endelig trådd inn i dette nye året sterkere, mer forberedt og med mer tro på egen mestring enn noen gang".

Jeg har lært så utrolig mye i 2016 og gjennom skadeperioden. Takket være mentaltrenings- utdannelsen som jeg tok, samt masse viktige erfaringer i løpet av året, sitter jeg i dag på en kunnskapskilde større en noen gang, og denne kilden skal utnyttes fullt ut i 2017.

Opptreningen etter operasjonen har gått veldig bra. I perioder har det kjentes ut som om ting har gått utrolig sakte fremover, mens andre ganger når jeg har sett tilbake på ting, har tiden har gått overaskende fort. Tross perioder som veldig støl, med store eller små smerter i ankelen, sliten eller bare utålmodig; så sitter jeg her i dag 01. Januar 2017 med utrolig høye framtidsutsikter, og jeg ser frem til hver eneste dag og hver eneste utfordring som kommer min vei. Jeg har klokketro på den jobben jeg har gjort til nå, og gleder meg derfor til å se hvordan det kommer til å gå der ute på touren denne sesongen.

– Hva er målene for 2017

Som du ser har jeg stor tro på meg selv før sesongstart. Jeg vet at jeg må bruke litt tid på å komme meg tilbake i turneringsform, men jeg har store mål for året. Jeg har en detaljert plan for hva jeg vil oppnå i 2017, både resultatmål, prestasjonsmål, ferdighets- og prosessmål. Noen av mine resultatmål er:

– Jeg skal kunne stille til start i turnering 01. Februar 2017

– Jeg skal være turneringsklar 01. Mars 2017

– Jeg skal vinne på LET i løpet av 2017

– Jeg skal kvalifisere til LPGA i løpet av høsten 2017

Noen av prestasjonsmålene mine for Januar og Februar er:

– Jeg skal være på gress i minimum to fulle uker
i Januar og Februar.

– Jeg skal kunne spille 10-15 runder golf i Februar uten smerter.

– Jeg skal være helt sikker på at jeg har nok sammenhengende golf-runder (slik som på vanlige turneringer) til at jeg har selvtilliten til å kunne

stille turneringsklar til start i Mars.

Noen av ferdighetsmålene ( F ) og prosessmålene ( P ) er:

F – Jeg skal være enda mer tydelig med struktur for trening, mål og planer I 2017.

P – Jeg skal holde treningskalender for hver dag og hver uke. Jeg skal ha en tydelig plan med klare mål for hver dag og hver uke, samt en forklaring på hvorfor. Jeg skal hver søndag evaluere uken og planlegge den kommende uken I kalenderen.

F – Jeg skal redusere snittet på antall putter til under 29 per runde.

P – Jeg skal føre statistikk for hver golf-runde – (putting)
. Jeg skal tydelig følge alle trenings- og turneringsdriller. Jeg skal ha en tydelig plan for alle putting-økter.

Hva er planen?

Jeg følger planen min etter beste evne, og reiser derfor til Spania allerede 11. januar for å trene og forberede meg til sesongstart. Jeg reiser deretter hjem til Norge en liten tur for å trene med teamet og pakke om baggene før jeg reiser til Abu Dhabi i slutten av Januar igjen. Jeg reiser så direkte til USA fra Abu Dhabi for å trene ytterligere noen uker før jeg begynner turneringssesongen i Florida andre uken i Mars. I Mars blir det tre turneringer i USA, og i Mai går ferden videre til Marokko, og deretter er Kina neste på listen. Jeg kommer hjem til Norge en gang i blant mellom disse turneringene, men stort sett er det turnering etter turnering hver uke.

12745623_1367329689959523_1302021737547468110_n

Jeg gleder meg stort til hva 2017 har å by på, mulighetene er mange og optimismen er stor. En gang i måneden igjennom året skal dere få en oppdatering på hva som skjer der ute på touren, hvordan det går med ankelen og ellers hva som måtte inntreffe av ting som er verdt å skrive om. Planen for 2017 er å totalt spille 26 turneringer i 19 forskjellige land.

Så med dette ønsker jeg dere alle et riktig godt nytt år. Mulighetene er mange der ute, så hvorfor ikke gå etter dem alle sammen 🙂

Beste hilsen fra Caroline Martens