Ikke tenk hverandre gode – gjør det!

Skrevet av RAW Trening | 6. mars 2017 | Ingen kommentarer

Dagens gjesteblogger:

Siri F. Abrahamsen er eier og grunnlegger av verdifabrikken.no og barnekonseptet gleding.no - hun skal være med som foredragsholder på vår Jenteweekend i høst i regi av Fitcamp!

Hun jobber som foredragsholder, konsulent, mentor. Siri har gitt ut tre bøker de siste to årene. Hun er lidenskapelig opptatt av hvor viktig det er med menneskemøter, hvor mye vi trenger hverandre, hvordan vi kan stå i ubehag og gjøre de vanskelige følelsene mindre farlige. Siri liker å utfordre de etablerte sannhetene og fastgrodde tankemønstrene vi har. Hun er veldig bevisst på hvordan våre verdier og holdninger påvirker oss selv og relasjonene våre. Sjekk gjerne Siris instagram @siri_f_abrahamsen for daglig påfyll tll hjernen og hjertet.

Når du hører denne overskriften hva tenker du da? På heiarop og smilefjes, hjerter og ”jeg heier på deg!”-rop

Neida, dette handler om mye mer enn det – å gjøre hverandre gode handler om å være modige, det handler om å gå tett på i møte med andre. Det handler om ærlighet og tillit, om raushet og om å vite hvor raushetens grenser er. Det handler om våre meninger for hverandre, våre fordommer og våre antakelser.

Tøff konkurranse

Tennis-Siri var navnet mitt i ungdommen. Jeg husker den tøffe konkurransen, det mentale spillet. Jentegjengene i garderoben. Hvem var innafor med den mest populære jenta og hvem var utenfor? Fra tidlig alder så opplevde jeg hvor selvopptatt mange var, så lenge de kom seg frem var det greit. Så lenge en nådde sine mål, var det ikke så nøye med resten. Jeg er jo langt fra perfekt selv og jeg lurer på hvem jeg har såret, hvem jeg har ekskludert. Jeg håper at alle som jeg har vært ugrei med er så rause at de sier ifra til meg om vi fortsatt har noe usagt. Det blir kanskje ubehagelig der og da – men det er så mye å vinne på det. Å tørre å være ærlig.

Godt for toppen og kroppen

Våre holdninger, meninger og antakelser om de rundt oss påvirker helsen vår – fordi det skaper eller hindrer vennskap og positive relasjoner. Hvilken effekt vi har på andre er en evig studie av oss selv og dem vi treffer på vår vei.

Foredraget mitt vil gi konkrete eksempler til hvor mye det er å vinne på å være modig i relasjoner, det kommer til å være veldig ærlig om mine egne erfaringer og de siste 20 års forskning innen sosialpsykologi og positiv psykologi – det vil ta for seg hvor viktig dette er for både mental og fysisk helse. Jeg vil gi dere konkrete oppgaver dere kan trene på og det vil være mulighet for dialog og spørsmål. Jeg håper også at vi får gode samtaler rundt bordene om hva som faktisk er viktig for oss for å kunne være vårt beste for oss selv og andre.

Ta intiativ!

Jeg gleder meg til å bli med på camp med så mye bra damer og jeg ser frem til å se hva vi kan få til sammen når vi gjør hverandre gode. Det er liten tvil om at vi også kommer til å dra hjem fra Geilo med flere vennskap og større nettverk enn det vi hadde før. Når vi tør å ta initiativ først, når vi faktisk er rause, når vi lager plass til hverandre og sammen bidrar til at vi får det bedre som individer og som fellesskap. Mer informasjon og påmelding finner du her: http://www.fitcamp.no/jentecamp-med-cecilie-ystenes

Historien om deg

Til slutt så handler dette om hvem du vil være? Hva vil du bli husket for når du går ut av et rom? Hva blir historien om deg?

Gode relasjoner er det viktigste for at vi mennesker skal ha det bra, bevisstgjøring og gode verktøy vil gjøre deg forberedt til å takle alle følelser i samspill med andre og da vil du også kunne bygge flere og nærere relasjoner.

 

 

Siri 🙂