Mentaltrener Pia Seebergs 5 tips – slik faller du til ro i ferien

Skrevet av RAW Trening | 30. juni 2016 | Ingen kommentarer

Pia Seeberg jobber som mentaltrener i RAW trening og gir deg her sine beste tips til hvordan du faller til ro i sommeren!

Det er ikke alle som klarer å finne ferieroen umiddelbart, spesielt ikke når man kommer rett fra en travel hverdag med høyt tempo på både jobb og privaten. Vi har ulik evne til å roe oss ned og slappe av, og der noen stiller inn topplokket på feriemodus idet de vandrer ut av døra på jobben, vil det for noen av oss andre være vanskelig å legge fra oss jobb og kvernerier både èn, to og tre dager etter at ferien har startet. Her er noen tips som gjør det lettere å poppe inn i feriemodus, og det litt brennkvikt.

 

  • Skriv ned de arbeidsoppgavene du ikke fikk gjort. Om du ikke ble ferdig med alt du skulle før ferien kom, sørg for å skrive det ned på et ark og legg det igjen hjemme. På den måten legger du igjen ugjorte arbeidsoppgaver der de hører hjemme – nemlig hjemme!

 

Bilde 2[4]

 

  • Slå opp med telefonen! Ikke noe langvarige greier, men sørg for å raskest mulig vende kropp og hode til å være uten telefonen og det konstante behovet for å være tilgjengelig.
  • Gjør en forventningsavklaring med reisefølget ditt. Som Eva skrev i forrige uke, gjør en forventningsavklaring med de du skal feriere med. Vær åpen rundt hva du ønsker og forventer, og gi reisefølget ditt muligheten til å gjøre det samme. På den måten unngår dere unødvendig stress og diskusjoner rundt hva, hvor og hvordan, og du kan fokusere på det som er viktig – nytelse!
  • Bruk kroppen, gjerne utendørs! Om du er vant til et høyt tempo er det sannsynlig å tro at kroppen din trenger litt ekstra tid til å falle til ro. Ved å holde deg aktiv og nyte D-vitaminer i frisk luft vil det være lettere å koble av og slappe av i hodet, samtidig som du bruker kroppen og dermed gjør det lettere for deg selv å flytte fokus bort fra hverdagslivet.

 Bilde3

  • Gå aktivt inn for å skifte fokus, for eksempel med spennende lesestoff. Produktive, ambisiøse, hardtarbeidende sjeler trenger ofte noe nytt å fokusere på – det gjør det lettere å legge fra seg sine hverdagslige fokusområder. Bruk for eksempel ferien til å lese om fagområder du syns er spennende, som gir deg følelsen av å gjøre noe som fører til utvikling og fremgang, bare på en litt annen måte enn du er vant til fra hverdagen. Bonusen er at du bruker late feriedager til å utvikle deg og lære noe nytt – godteri for kropp, sjel og hode!

 

Da gjenstår det bare en ting å si.. god ferie!

Du kommer i kontakt med Pia gjennom å sende henne en e-post på; Pia@rawtrening.no

 

Foto: Pia Seeberg