Bli kjent med Calle!

Skrevet av RAW Trening | 15. mai 2018 | Ingen kommentarer

I RAW har vi mange dyktige folk! I denne serien av "bli kjent", får du blie enda bedre kjent med oss! Denne gangen er det PT, Osteopat og fysioterapaut Calle du kan lese mer om!

Kan du si litt om din bakgrunn og hva du gjorde før du begynte i RAW?

Min helsekarriere startet i 2005 da jeg utdannet meg som Treningsveileder og Personlig Trener på NIH Fitness Deltid. Jeg var så heldig å få jobb på SATS Skøyen som Treningsveileder mens PT-utdannelsen pågikk. Der begynte jeg også å jobbe som Personlig Trener etter å ha jobbet et halvt år som Treningsveileder. Mens jeg jobbet på SATS så utdannet jeg meg til Massasjeterapeut på Axelssons i Oslo. Jeg jobbet da en periode som Massasjeterapeut og Personlig Trener og ble samtidig mer og mer nysgjerrig på kropp og helse. Det fikk meg til å starte på Fysioterapiutdanningen i Nederland. I løpet av tredje året på fysioterapiutdanningen var vi en studiegjeng som komprimerte alle basic kursene til Cyriax Ortopedisk Medisin og fikk tatt disse med tilhørende eksamen i løpet av det siste året vårt på fysioterapiutdanningen. I tillegg til dette fikk vi inkludert en utdanning innenfor Redcord/Terapimaster samme år. Dette førte til at jeg brukte mye slyngetrening i både komplekse og enklere caser i rehabilitering av pasienter. I løpet av mitt praksisår jobbet jeg på Catosenteret i Son, som ga meg en veldig god erfaring i å jobbe og tenke kreativt. Jeg hadde også praksis på to tverrfaglige private klinikker. På mitt siste praksissted var jeg så heldig å få jobb da jeg var ferdig med praksisåret mitt. En av mine veiledere på den tiden var Osteopat og bidro i høyeste grad til å forme meg som kliniker til den jeg er i dag. Jeg er evig takknemlig for at han vekket så mye interesse for faget at jeg hev meg direkte over på en ny 5-års utdanning som Osteopat. Denne utdanningen tok jeg på deltid mens jeg jobbet som Fysioterapeut og Personlig Trener. Jeg ønsket meg bredere utdanning innenfor den kliniske delen av helsebransjen, men også den aktive og treningsrelaterte delen av helsebransjen. Derfor søkte jeg meg inn til RAW Trening, som på den tiden het Mykjemeir. Der var jeg så heldig å få jobb og jeg jobbet da deltid som PT der for å jobbe blant det jeg mener er de beste PT’ene i bransjen. Etter å ha jobbet deltid på RAW Trening i noen år, så jeg behovet for å utvide konseptet med klinikk, noe som førte til at jeg jobber der fulltid den dag i dag.

 

Hvorfor ble du interessert i trening/helse?

Jeg har vært aktiv hele livet mitt og drevet med mye forskjellig idrett. Jeg har spilt bandy i eliteserien og utover det har jeg vært aktiv innenfor håndball, fotball, kampsport og tennis. Jeg begynte tidlig å interessere meg for styrketrening og så fort hvordan det fungerte som både rehabilitering og forebyggende trening som et viktig redskap i idretten. Trening har alltid gitt meg glede og overskudd. Det har alltid føltes lystbetont. Det var helt naturlig for meg at det skulle bli en større del av livet mitt i jobbsammenheng.

Du finner Calle på Instagram også under navnet @osteopatcalle

Når hørte du først om RAW (mykjemeir)?

Det var nok litt tilfeldig, men det var i det momentet jeg søkte meg mer kunnskap og erfaring innenfor treningsbransjen. Mykjemeir, som det het på den tid, var et senter som stadig dukket opp og jeg ble mer og mer nysgjerrig på dette senteret. Da jeg etter hvert skjønte at det var et rendyrket PT-studio som på den tid var blant relativt få nisje-sentere med svært høy kvalitet, så tenkte jeg at her må jeg prøve å få meg jobb, slik at jeg kan bli en dyktigere PT ved å jobbe blant de beste.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Per dags dato er den grovt sett delt i to. En del hvor jeg jobber som Osteopat med benkbehandling. En annen del hvor jeg jobber som Personlig Trener. Med min bakgrunn og erfaring innen både trening og behandling, mottar jeg ofte kunder som søker opptrening og behandling etter skader og operasjoner.

 

Hva gir deg mening og motivasjon i hverdagen/i jobben din?

Helt klart det privilegiet å få lov til å hjelpe kunder og pasienter til å nå målene sine. For noen kan det være en smertefri hverdag. For noen kan det være et ønske om medalje i OL. Det å få jobbe så tett med mennesker over så lang tid ser jeg på som et stort privilegium. Når man i tillegg kan få til det med et godt samarbeid, fylt av treningsglede og latter, så mener jeg helt bestemt at jeg har verdens beste jobb.

 

Har du en kunde historie du kan dele som du tror vil inspirere andre?

Jeg har veldig mange, men jeg kan trekke frem en som dukker opp ganske raskt når jeg tenker på det. Dette var på den tiden jeg var i praksis på Catosenteret og jeg fikk anledning til å jobbe mye med multitraumer og komplekse rehabiliteringer. Jeg fikk lov til å bidra på et forskningsprosjekt der vi jobbet med opptrening av ryggmargsskader. På den tiden var treningsmetodene vi brukte relativt nye i Norge, mens vi kunne se gode resultater fra USA innenfor samme rehabilitering. Kort fortalt gikk metodene ut på knallhard trening og stimuli av nervesystemet. Pasientene trente 2-3 timer daglig med helt spesifikke rekrutteringsøvelser. Den ene pasienten som trente hos oss, hadde for mange år tilbake siden fått beskjed om at han aldri kom til å gå igjen. På grunn av skadene på ryggmargsnivå var legene enige om, på den tiden, at det å gå igjen ikke var mulig. Disse ordene var nok med på å skape økt motivasjon hos pasienten for han var ekstremt dedikert og gav aldri opp. Han sto på som bare det og med den treningen han fikk via dette forskningsprosjektet, klarte han å ta sine første skritt i perioden jeg jobbet på Catosenteret. Dette var helt klart et av de mest rørende øyeblikkene i min helsekarriere.

 

Hva ser du mest frem til i framtiden?

Og jobbe videre med mennesker innen både behandling og trening. Alle mine kunder har ulike målsetninger og jeg gleder meg veldig til å fortsette å jobbe mot hvert eneste av dem. Jeg gleder meg også veldig til å kunne være en bidragsyter innenfor RAW Trening og fortsette å utfordre både konseptet og ideer slik at vi hele tiden kan være et senter som er oppdatert og leverer på høyt faglig nivå.

 

Hvordan ser dagen din ut utenfor RAW?

Den er både harmonisk og hektisk på samme tid. Min kone og jeg har to små barn som vi prøver å tilbringe mest mulig tid sammen med. Elise er 4 år og Emil er 1 år. Har periodevis kjent på behovet for at døgnet burde ha 48 timer. Utover det så spiller jeg hockey på det jeg helt objektivt mener er Norges feteste hockeylag. Jeg er fortsatt veldig glad i å trene og trener relativt sesongbasert med løping om sommeren, langrenn om vinteren og prøver å holde styrketrening på et greit nivå året rundt. En liten personlig funfact er at jeg spiller i et band, som også helt objektivt er Norges feteste coverband.

 

Hva er det med kulturen i RAW du liker aller mest?

Det er et senter med høy faglig kompetanse og sterk integritet, som er et helt naturlig førstevalg om man ønsker personlig trening, mental trening eller behandling. Samarbeidet og kommunikasjonen internt i RAW er ekstremt god, og det merker kundene våre. I tillegg til det så er det et senter som virkelig tilrettelegger for at vi som ansatte skal få mest mulig ut av potensialet vårt. Et sted der vi får tillitt og tett oppfølging, slik at vi til enhver tid skal være de beste utgavene av oss selv. De har et fantastisk godt lederskap og det er et kollegialt forhold hvor alle er likeverdige, alle er ydmyke og ivrige etter å tilegne seg mer kunnskap og alle ønsker at hver eneste kunde skal føle seg sett og ivaretatt så godt som overhodet mulig. Det er en prestasjonskultur med svært god faglig kompetanse hvor alle ansatte tydelig brenner for det de driver med og stadig søker ny og oppdatert kunnskap. Vi er alle enige om at helsebransjen er i stadig endring og vi er nødt til å holde oss oppdaterte skal vi henge med i gamet.

Vil du komme i kontakt med Calle?

send han en e-post; Calle@rawtrening.no