Bli kjent med Ingrid!

Skrevet av RAW Trening | 1. november 2018 | Ingen kommentarer

I RAW har vi mange dyktige folk! I serien "bli kjent med" får du bli enda bedre kjent med oss! Denne gangen er det personlig trener Ingrid Elise du kan lese mer om!

Kan du si litt om din bakgrunn og hva du gjorde før du begynte i RAW?

Jeg gikk idrettsfag på videregående og spilte aktivt fotball på den tiden. Da jeg skulle ta steget ut i den store verden begynte jeg å studere språk på Blindern, men jeg kjente et sug etter noe mer; noe som var mer meg. Jeg fikk meg deltidsjobb på et treningssenter og ble etterhvert veldig interessert i PT-yrket etter flere samtaler med trenerne på senteret. Da kastet jeg meg uti det og begynte å studere PT og treningsveileder på NIH. Etter studiet begynte jeg å jobbe som PT, men kjente at jeg ville lære mer og få enda mer kompetanse. Da bestemte jeg meg for å ta en bachelor i idrett, friluftsliv og helse, og den fullførte jeg mens jeg jobbet som PT ved siden av. Etter studiet har jeg jobbet fulltid som PT.

Hvorfor ble du interessert i trening/helse?

Trening og helse har for meg, i det store bildet, bestandig handlet om den enormt gode følelsen jeg har underveis og spesielt etter en økt, og den verdifulle følelsen av mestring. Jeg husker den «lykkerusen» jeg fikk etter fotballtreningene for 10 år siden, hvor jeg kjente at jeg bare ville mer. Den samme følelsen får jeg også nå når jeg trener. Det er så herlig å kjenne på hva man får til med sin kropp og å tørre å prøve noe utfordrende, for å så mestre det. Her må det også selvfølgelig nevnes at trening og fysisk aktivitet har vanvittig mange helsegevinster som man får med på kjøpet!

Når hørte du først om RAW(mykjemeir)?

Jeg hørte om RAW, eller MykjeMeir som det het da gjennom min samboer som har jobbet der tidligere.

INSTAGRAM: Du finner Ingrid på Instagram under @ptingridelise
Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Dagene ser litt ulike ut fra mandag til fredag. Men en typisk dag starter med et par bedriftstimer i soloppgangen på Lysaker brygge og en halvtimes kaffe- snakke- og frokostpause etter det. Da er jeg klar for å hilse spreke PT-kunder velkommen og kjører gjerne 4-5 timer etter hverandre og avslutter dagen med en egentrening.

Hva gir deg mening og motivasjon i hverdagen/i jobben din?

Det som gir mening og motivasjon for meg er menneskene jeg omgåes med daglig, både kollegaer, PT-kunder og mine nærmeste. Å jobbe i et såpass positivt, faglig sterkt og inkluderende miljø gjør at jeg gleder meg til jobb hver eneste dag. I selve PT-jobben er det ingenting som betyr mer enn den fantastiske innsatsen kundene gir på hver økt, når de når målene sine og det godslitne smilet som møter meg når økta er ferdig!

Har du en kundehistorie du kan dele som du tror vil inspirere andre?

«Min vei fra sofa til treningssenter og ny frihet»
Året er 2014. Jeg var i full jobb, men kroppen fulgte ikke lenger med; artrose i begge knær, hypotyreose, astma og plager med nakke og skulder gjorde det tungt å bevege seg. I mange år hadde jeg unngått trapper, knærne orket ikke å løfte meg. Jeg tenkte at slik var det å bli gammel. Trening var ikke i mine tanker, men mine døtre mente vi burde trene. Trene?! Jeg hadde prøvd, jeg! På Elixia også! Men det ga ikke akkurat mersmak å vandre rundt mellom ubegripelige apparater. Konklusjonen var at det ikke var noe for meg. Min kjære mann var av nøyaktig samme mening – helt bortkasta tid.

Men så bestemte vi oss for et siste forsøk, og fikk hver vår personlige trener på det lokale senteret. Jeg så for meg at de ville le seg i hjel når vi prøvde oss. Men slik gikk det ikke!
Jeg ba om en kvinnelig PT – og møtte Ingrid. Hva hun tenkte da jeg gjorde første forsøk på «planken» og deisa i gulvet fra to cm, det vet jeg ikke. Men hun må ha lagt en god plan. Jeg ble langsomt sterkere, en helt uventet opplevelse. Dette var hard, målretta jobbing, ikke virring mellom ulike apparater.

Merino Crew Lead fra Run and Relax
Timene med Ingrid ble noe jeg gledet meg til.

Smerter i rygg og knær forsvant etter hvert – helt utrolig! Å presse kroppen litt mer for hver gang ble plutselig morsomt. Det var deilig med oppmuntring fra en entusiastisk og klok trener – timene med Ingrid ble noe jeg gledet meg til.
Nå, høsten 2018, har jeg trent med Ingrid i fire år. Trening er moro, aldri noe jeg kvier meg for. Øvelsene, med f.eks. TRX eller vektstang, har hatt en formidabel effekt på de store muskelgruppene i kroppen, og jeg orker så mye mer. Jeg går annerledes, jeg har en helt annen utholdenhet, mine døtre mener jeg beveger meg kjappere, og jeg har en helt annen energi. Nå går jeg ut for å måke snø, i forvissning om at jeg ikke kommer til å få vondt i ryggen.

I år fikk jeg nye felleski, og gikk tur fjellet – for første gang på nærmere 20 år. Ubeskrivelig morsomt. Og jeg vil mer! Derfor er det med stor glede jeg anbefaler trening med en PT – la det gjerne bli Ingrid. Dette er noe for folk på min alder – og jeg fyller 70 til sommeren. Ingrid, stor takk til deg!

Hva ser du mest frem til i fremtiden?

Jeg ser frem til å fortsette med å inspirere andre til å trene og å ha en sunn og balansert livsstil, og samtidig jobbe for å utvikle meg som trener. Trening og helse har så mye spennende å by på, og jeg gleder meg til fremtiden!

Hvordan ser dagen din ut utenfor RAW?

Jobb og trening tar ofte mye av dagen, så når jeg har fri i hverdagen bruker jeg tiden med hunden og samboeren min. Vi koser oss med gode turer i frisk luft, mat og mye avslapping på sofaen.

Hva er det med kulturen i RAW du liker aller mest?

Det må være det at jeg har de hyggeligste kollegaene som finnes! Her er alle svært dyktige og profesjonelle i jobben sin, og like mye er de ydmyke, inspirerende, gode mennesker som gir mye av seg selv til alle rundt seg.

Vil du trene med Ingrid? Kontakt henne på ingrid@rawtrening.no!


Klikk her for å lese om resten av RAW-teamet!