Dette er et stort steg på veien mot å prestere bedre, oftere.

Skrevet av RAW Trening | 19. september 2016 | Ingen kommentarer

I forbindelse med at vi på RAW setter opp årets siste mental trener level 1-kurs om noen dager, tenkte jeg det kunne være en fin anledning til å dele noen av mine erfaringer som kursdeltaker. Jeg har nemlig inntrykk av at mange er nysgjerrige på både mental trening og hva et slikt kurs innebærer – flaks at jeg husker det som om det var i går.

Selv visste jeg heller ikke helt hva jeg gikk til, men jeg hadde et mål om å bli klokere på mitt eget hode, og forhåpentligvis bli i stand til å kunne videreformidle noe av det jeg lærte. Mental trening handler rett og slett om hvordan du kan trene deg selv (og etterhvert andre) til å prestere bedre og oftere.

Du lærer teknikker du kan bruke for å bli mentalt sterkere, men også hvordan du kan ha det bra på veien.

Elementer som målsetting, avspenning, fokus, selvfølelse og kommunikasjon er en stor del av kurset. Selv lærte jeg i stor grad å ta kontroll på eget hode, i hvert fall i langt større grad enn før.

pia1

 

Livet før og etter

Noe flåsete, men helt ærlig – noen ganger tenker jeg på livet mitt som før og etter MT-utdannelsen. Kurset gjorde meg i stand til å se livet, meg selv, utfordringer og andre mennesker på en ny måte – jeg har blitt i langt bedre stand til å være bevisst på og ta kontroll over tanker og følelser jeg før ville latt flyte, uten engang å tenke over det.

Jeg tror det er fort gjort (jeg snakker av erfaring) å ture rundt i hverdagen, uten å egentlig ha et bevisst forhold til hvorfor du gjør som du gjør, hvorfor du tenker det du tenker og hvorfor du har det som du har det. MT-kurset lærte meg mer om hvordan jeg kan ta ansvar for min egen utvikling og måloppnåelse, i langt større grad enn jeg gjorde før. En slags utdannelse i å ta ansvar for egen utvikling!

Alt man lærer er forankret i teori og konkrete teknikker, som gjør at man får håndfaste knagger å henge ting på. Det er mange prosesser å skulle ta innover seg, men ved hjelp av tematisering, verktøy, modeller og forskning klarer man å sortere det hele allikevel.

pia2

I helgen holdt jeg foredrag om mental trening på ShapeUp Convention på Bislett Stadion, et av mange drømmemål jeg aldri hadde hatt mulighet til å oppfylle om jeg ikke hadde èn, tatt kurset, og to, tilegnet meg den kunnskapen og gutsen som trengs for å holde foredrag. Jeg tror mange går rundt med liknende ønsker og drømmer, uten å vite hvordan man skal tørre. Og det er jo litt trist?

pia

Årets siste kurs i mental trening hos oss har oppstart 29. september – du kan lese mer om gjennomføringen HER

Om du har spørsmål rundt kurset, eller er interessert i mental trening for deg og ditt eget hode, ikke nøl med å sende meg en mail på pia@rawtrening.no. Spørsmål og påmelding til kurset kan også rettes til Ronny@rawtrening.no 

Ha en strålende uke!

Hilsen Pia Seeberg

www.piaseeberg.no 

Alle foto: Pia Seeberg