Disse styrkeøvelsene forbrenner mest!

Skrevet av RAW Trening | 4. mai 2016 | Ingen kommentarer

Hvilke styrkeøvelser skal du prioritere dersom optimal forbrenning er målet? Vi gir deg et skreddersydd program du kan teste i dette blogginnlegget!

Dette er øvelser som krever mye energi siden store deler av kroppen er i gang hele tiden. De store muskelgruppene må jobbe tøft. Har du i tillegg høy intensitet vil det kreve mer arbeid og energi fra kroppens reserver. Så dette er en utfordrende og energikrevende treningsøkt – perfekt nå frem mot sommeren!

Gjennomfør hver øvelse i 45-60 sekunder med 15-30 sekunder pause og gjør alle øvelsene etter hverandre før du tar en pause på 1-2 minutter.

Gjennomfør alle øvelsene 1-3 ganger.

NB! Har du lyst til å se film/video av alle øvelsene kan du sjekke det ut i dette blogginnlegget der Ronny hjalp Elisa!

Øvelse nr 1: Asistert Pistolsquat

En øvelse som utfordrer styrke og stabilitet i bein der du kan assistere så mye du trenger med armene. Hold hele foten i gulvet i hele bevegelsen og en rett linje mellom fot, kne og hofte. Motsatt ben holdes helt strakt mens du går så dypt ned du klarer med god teknikk og kontroll.

Her gjennomfører du 45-60 sekunder på hvert ben.

Øvelse nr 2: Renegade row med pushups

Stå i en utgangsposisjon for push ups med hendene på to manualer. Fokuser på å hole strak kropp og unngå svai i ryggen- under hele bevegelsen. Trekk så en og en arm opp langs siden før du gjør en push ups. Gjenta øvelsen igjen.

Øvelse nr 3: Burpees med hopp på kasse

Starter i oppreist posisjon før du setter hendene i gulvet og hopper ut med benene. Viktig å holde kroppen helt strak og unngå svai når du hopper ut. Hopp så inn med benene igjen, reis deg opp og hopp så opp på kassen. Strekk ut benene før du går ned og gjentar hele øvelsen.

Øvelse nr 4: Thrusters

Hold en stang i hendene med litt bredere enn skulderbreddes avstand mellom hendene og la den hvile på øvre del av brystet.

Gjør en knebøy ned til en benk mens du holder strak rygg og sørger for at knærne peker i same retning som tærne. Press opp igjen for så å presse stangen rett over hodet. Viktig å stabilisere stangen på toppen før du går rolig ned til utgangspunktet og gjentar øvelsen.

Øvelse nr 6: Skyve noe tungt

Bruk noe du kan skyve og legge på vekter slik at du får utfordret deg godt (på videoen vist med et dips stativ).

Hold god holdning gjennom hele bevegelsen, hold strake armer og skyv med beina. Husk å strekke helt ut i bena og gå i et jevnt tempo.

Lykke til 🙂