Its game time !!!

Skrevet av RAW Trening | 8. mars 2017 | Ingen kommentarer

Endelig er jeg her, endelig skal jeg konkurrere igjen, endelig får jeg kjenne adrenalinet som bruser i blodet på første tee, og den deilige følelsen av pulsen som stiger gradvis minuttene før start. Jeg har tidligere fortalt mye om at jeg føler at jeg har gjort alt riktig i skadeperioden, og at jeg kjenner meg klar og frisk. Vel, alt dette er riktig, men nå som jeg står her bare noen dager før turneringsstart, er det også viktig å huske på hva målet er. Jeg mener ikke bare målet for denne turneringen, men også for denne sesongen og årene som kommer. Sammen med mine trenere og støtteapparat har jeg satt opp en plan som skal styre hvordan jeg på best mulig måte kan nå mine langsiktige hovedmål. Når vi setter opp slike planer er det langsiktighet som er det viktigste elementet. Hvordan skal vi nå hovedmålet? Jo vi må ha en plan for utvikling, en plan for ytelse og en plan for opplevelse. I mental-trening jobber vi med en modell som tar innover seg akkurat dette; den heter triaden og ser ut som følger:

CDF4F861-F45C-4AC2-BB72-88061D6BC959

Modellen refererer til hvordan summen av balanse på de tre forskjellige områdene sammen utgjør en vital rolle for prestasjon over tid. For å kunne spille golf på det nivået jeg gjør, samtidig som jeg skal kunne utvikle meg til å prestere bedre, samt nyte prosessen og opplevensen, er balanse helt nødvendig. Hvis jeg ikke har helt klart definerte perioder for når jeg skal fokusere på utvikling og progresjon, er det umulig å yte optimalt i lengden. Hvis jeg glemmer å finne nytelse i opplevelsene på veien vil jeg miste gleden ved å drive med dette. Hvis jeg ikke har klart fokus på ytelse og prestasjon i definerte perioder av sesongen, vil jeg ikke kunne prestere slik jeg må for å nå målene mine. Ergo: planlegging, målsetting og tydelighet på hva, hvor og når jeg skal gjøre de riktige tingene er viktig for å nå de langsiktige målene.
IMG_4890

(nå/før)

Mitt team og jeg har en slik plan klar og det første kvartalet av 2017, og den ser slik ur: De første tre turneringene som jeg nå skal spille her i USA er i utviklings-delen av min triade. Da skal hovedfokuset mitt være på utvikling, jeg skal følge utviklingsplanen etter beste evne og ikke fokusere på resultat eller ytelse. Jeg har jeg gjort en del store forandringer i svingen i det siste, og siden disse justeringene vil kunne ta spillet mitt til neste nivå, gjelder det å få disse forandringene implementert raskt og på best mulig måte. For å kunne gjøre dette er turneringer og pressede situasjoner nøkkelen. Så i de neste tre turneringene skal jeg fokusere på oppgavene mine i form av sving- forandringer og ikke på resultatet. Jeg skal så klart evaluere hver runde og turnering, men det er da viktig å vurdere evalueringen ut ifra hva målet er og ikke noe annet. I de to Ladies European tour turneringene som jeg skal spille i April, først i Marokko og deretter Spania, vil derimot fokuset være på prestasjon og ytelse. Her er målet å vinne turneringen, å overgå mine tidligere resultater, og å prestere etter beste evne.

 

IMG_4899IMG_4897

 

Så nå er det game time dere, ENDELIG!!! 

 

Sjekk ut www.symetratour.com for å følge resultatene for de neste tre turneringene.

Gå inn på www.carolinemartens.com for oppdateringer på veien, følg meg på instragram @carolinemartens og facebook Caroline Martens Pro for golf bilder og oppdateringer nesten daglig.