Gratis workshop for gravide og nybakte mødre

Skrevet av Carl Christian Aasheim | 10. mai 2017 | Ingen kommentarer

Hold av halvannen time fra 10.00 til 11.30, mandag 19. juni.

Dette blir en inspirasjonsworkshop der du får hilse på flere av oss i RAW Trening.

Vår mentaltrener, Eva Sørung, vil fortelle dere hvordan man gjennom egne tanker og adferd, lettere kan takle overgangen til en ny fase i livet. Hennes mål er trene deg til å fremme den gode graviditets – og fødselsopplevelsen ved bruk av mentale teknikker som visualisering, målsetting, indre dialog og avspenning

Vår personlige trener og ernæringsekspert, Synne Baklid, vil fortelle dere hvordan man bør spise for å få i seg nok næringsstoffer og hvordan man bør legge opp kostholdet for å oppnå et sunt svangerskap. Synne kan alt om hvilke vitaminer og mineraler det er økt behov for, hvilke matvarer du bør begrense, hvor mye mer energi du trenger og hva en normal vektøkning er.

I tillegg er vi så heldige å få med oss Kari Mathisen, som til daglig jobber i ammekontoret. Kari har over 30 års erfaring som sykepleier og har mange gode svar på spørsmål som dukker opp i løpet av et langt svangerskap, og spesielt i tiden som nybakt mamma.

I tillegg kommer jeg også til å dele min kunnskap og erfaring denne dagen. Her får dere en liten smakebit på hva dere får høre mer om fra meg den 19.juni:

  • Styrketrening: Her vil dere få tips til hvordan man kan tilrettelegge treningen gjennom de ulike trimestrene. På grunn av kroppens endringer i løpet av et langt svangerskap kan det være lurt å styrke de musklene som man vet belastes i større grad utover svangerskapet. I tillegg til dette er de øvelsene du gjør i første trimester ikke nødvendigvis de beste øvelsene å gjennomføre i tredje trimester. Derfor kan det være lurt å ha et program for hvert trimester man går gjennom.
  • Forebyggende øvelser: Finnes det noen øvelser man kan gjøre for og muligens forebygge de vanligste svangerskapsplagene? Det er selvfølgelig mange faktorer som spiller inn her, men jeg mener at noen øvelser kan virke både forebyggende og fødselsforberedende. Mer om dette får du høre på foredraget.
  • Egenbehandling: Under et langt svangerskap er det helt normalt å oppleve noe smerter og plager. Vanlige steder er ofte bekken, bekkenbunn, rygg – og nakke, skuldre – og armer. Det er heldigvis flere øvelser man kan gjøre selv som kan virke direkte behandlende på kroppen når «skaden» først har skjedd.
  • Trening etter fødsel: Når kan du begynne å trene etter fødsel? Hvordan bør jeg trene etter fødsel? Hvordan kan jeg vite om magemuskulaturen er grodd tilstrekkelig? Her er det mange spørsmål som de aller fleste lurer på. Derfor et veldig viktig punkt å ta med for min del.
  • Osteopati: Som osteopat brenner jeg selvsagt for faget mitt og jobben min. Osteopati er en svært tilpasningsdyktig og skånsom behandlingsform for gravide. Siden ikke alle, per dags dato, vet hva en osteopat egentlig gjør, så ønsker jeg å informere litt om hvordan du kan bruke osteopati som et naturlig behandlingsalternativ ved eventuelle plager underveis i svangerskapet.

Da håper jeg at jeg ser mange kjente og ukjente ansikter hos oss i RAW Trening. Datoen er mandag 19.juni. Det starter kl 10.00 og varer til kl 11.30. Påmelding gjør dere HER! Dere kan også sende en e-post til eva@rawtrening.no.