Hva er egentlig mental trening?

Skrevet av Ystenes Myhre Cecilie | 29. mars 2016 | Ingen kommentarer

Mental trening er et av de viktigste verktøyene vi har for å lære maks av livet, mener jeg...
Det bygger sunn selvtillit, laser fokus og evnen til å mestre negativt stress, bare for å nevne noe! Men det er mange myter rundt mental trening og i dette innlegget håper jeg du kan få noen svar på hva det er, og hvorfor du bør trene mer på det!

DA er mitt første innlegg på vår RAW blogg klar! Og jeg tenkte å starte med noe mange spør meg om; HVA er egentlig mental trening?

Når man har jobbet med mental trening i mange år er det innimellom lett å glemme at det for mange fortsatt ikke er helt klart hva mental trening faktisk er.

I RAW definerer vi mental trening som en systematisk og kontinuerlig trening på de mentale ferdighetene som vi VET øker ditt potensiale. Vi er også opptatt av at metoden vi bruker er dokumentert i god oppdatert forskning. De mentale ferdighetene jeg her henviser til er følgende:

  1. Selvtillit
  2. Fokus
  3. Motivasjon
  4. Viljestyrke
  5. Spenningsregulering

Altså; Mentale ferdigheter jeg tror vi alle trenger å styrke innimellom.

Mange tror mentaltrening kun er for de som driver med idrett, eller har problemer. Dette stemmer overhodet ikke. Mentaltrening er for ALLE, og det er en prosess som har fokus på utvikling og vekst. Mentaltrening bygger på idrettspsykologi, og dermed mye kognitiv psykologi også. Det er derimot ikke en quick fix metode, det krever trening over tid for at det skal bli automatisert og selv om man kan trene godt på egenhånd kan det være lurt å få kyndig hjelp i starten. I boken Mental styrketrening har jeg samlet de beste verktøyene jeg jobber med! Boken får du kjøpt blant annet her.

For en stund siden ble jeg intervjuet av Sara Lossius som driver Podcasten Ingefær! Hun «grillet» meg i en hel time om temaet 🙂 Linken til den finner du her, dersom du skulle være interessert i å høre enda mer om hva, hvorfor og hvordan jeg jobber!

 

Foto: VG Helg
JEG ELSKER MENTALTRENING! Foto: VG Helg

Teknikkene vi bruker for å trene de ferdighetene jeg nevnte over sterke og solide er blant annet:

  1. Indre dialog
  2. Visualisering
  3. Avspenning
  4. Målsetting
  5. Emosjonsregulering

Dersom det er en av teknikkene du har lyst til å lære mer om så skriv det gjerne i kommentarfeltet! 🙂

Ha en strålende dag! Og du; jeg håper du titter innom senere i uka, da skal Ronny legge ut en kjempefin artikkel om trening!

 

Alle foto: VG Helg