TESTING

Vi anbefaler jevnlige testinger som en del av ditt treningsprogram for å sjekke at du er på rett vei mot dine mål!
Book time idag; Post@rawtrening.no

Testing er en viktig del av treningsopplegget til de fleste som ønsker å få mest mulig ut av treningen sin.

I RAW leverer vi derfor testing både til idrettsutøvere og mosjonister som ønsker å kartlegge sin fysiske kapasitet og utgangspunkt.

I tillegg til det er et fint verktøy å bruke for å se «svart på hvitt» hvordan det står til med din generelle helse.

På grunnlag av dette kan vi hjelpe deg med skreddersydde treningsprogrammer utfra et godt utgangspunkt og referanseramme.

I RAW kan du få testet følgende:

 • Laktatprofil løping:
  Pris: 850 kr
 • VO2 MAX og makspuls løping:
  Pris: 850 kr
 • Laktatprofil, VO2 MAX og makspuls løping:
  Pris: 1600 kr
 • Full powerprofil spenst:
  Pris: 850 kr
 • Maksstyrke test:
  Pris: 850 kr
 • 1080 mobilitetstest og analyse:
  Pris: 1450 kr
 • Andre sportsspesifikke tester:
  Skreddersys i hvert tilfelle til hva som er kravene i idretten.

For utfyllende forklaring på testene, bla nedover på siden.

I etterkant av alle våre tester vil du få en grundig tilbakemelding og anbefaling på hvordan man bør trene videre for å oppnå et bedre resultat på sikt.

For spørsmål og bestilling av tester send mail til post@rawtrening.no 

Verdens beste fotballspiller; Ada Hegerberg, tester 1080 sammen med Daglig leder i RAW; Ronny Døhli

 

1080 MAP mobilitetsscreen

Begrensninger i mobilitet/bevegelsesmønster kan være direkte eller indirekte årsak til både smerte, vondter og/eller mangel på prestasjon. I RAW bruker vi det vi kaller for en 1080 MAP – som er en enkel, funksjonell mobilitetsscreen for å avdekke svakheter i ditt bevegelsesmønster. Våre trenere er trent på å analysere svarene ut fra resultatene og hvordan du kan trene for å omgjøre svakhetene til styrker!

Din mobilitet og stabilitet danner grunnlaget for enhver menneskelig bevegelse og fysisk ytelse. Målet med testingen er å bestemme den stabile «mobilitetssfæren» og venstre og høyre sides bevegelser evalueres for både størrelse og symmetri.

For å måle tredimensjonale bevegelsesmønstre er 1080 MAP et brukervennlig verktøy. Den består av et sirkulært testområde dividert med vektorer. Målinger i centimeter og grader gir innspill til 1080 MAP-databasen som igjen gir et visuelt bilde av hvordan bevegelsene totalt sett ser ut.

1080 MAP skiller seg ut som den eneste vitenskapelig godkjente metoden som kan gjentas for mobilitets- og stabilitetsvurdering.

 

VO2-maks


VO2-maks/maksimalt oksygenopptak er den største mengden oksygen som kroppen greier å ta opp og forbruke. Hvorfor ønsker man å måle dette?

 • Det maksimale oksygenopptaket er en veldig god indikator for helsen din. Jo høyere maksimalt oksygenopptak, jo lavere er risikoen for hjerteinfarkt og utvikling av andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer. Måling av VO2-maks vil gi deg din biologiske alder, og en re-test vil vise om du har greid å senke biologisk alder.
 • Det maksimale oksygenopptaket regnes som en av de viktigste (om ikke den viktigste) prestasjonsbestemmende faktorene i kondisjon- og utholdenhetsidrett. Hvis du vil løpe 10km raskere, eller få ny rekord i Birken, er økning av VO2-maks noe som bør prioriteres i treningen din.

Etter 10 – 20 min oppvarming måles VO2-maks ved løping/gange i motbakke på tredemølle, hvor så selve testen har en varighet på ca. 4 – 8 minutter.

Laktatprofil

Laktatprofil er måling av melkesyrekonsentrasjoner (mer nøyaktig kalt laktat) over flere ulike hastigheter, hvor man så kommer frem til sin melkesyreterskel og terskelfart. Melkesyreterskelen er den høyeste intensiteten hvor produksjonen og elimineringen av melkesyre/laktat fortsatt er i balanse, og terskelfart er hastigheten du har på nettopp dette punktet. Hvorfor ønsker man å måle dette?

 • Terskelfarten din er en svært viktig prestasjonsbestemmende faktor i kondisjon- og utholdenhetsidretter, spesielt når man arbeider over lengre tid. Jo høyere terskelfart, jo høyere fart kan du holde over lengre tid uten å «stivne».
 • Laktatprofilen vil bidra til å optimalisere utholdenhetstreningen din, bl.a. ved at du får innblikk i hvilke hastigheter og pulssoner du bør arbeide i på trening for å forbedre utholdenheten din. En re-test vil gi gode indikasjoner på om du har blitt bedre.

Laktatprofilen måles ved 4 – 7 hastighetstrinn på tredemølle, med 5 minutter på hvert hastighetstrinn og 1 minutt pause mellom hver belastning. Intensiteten vil selv på den høyeste hastigheten føles relativt komfortabel ut.

 

Laktatprofil + VO2-maks

Måling av både laktatprofil og VO2-maks anbefales for en grundig kartlegging av din fysiske form på et enda mer nøyaktig og detaljorientert plan.

 • Laktatprofil vil oppgi puls og hastighet ved din melkesyreterskel. Dette vil i kombinasjon med en VO2-maks-måling gjøre at vi kan vurdere enda mer nøyaktig om treningen din bør fokusere på å øke melkesyreterskelen/utholdenheten din, eller det maksimale oksygenopptaket/kondisjonen din.

 

Powerprofil Spenst

Powerprofil er en individuell kartlegging av egenskapene du har for å produsere power/effekt i bevegelser som innebærer hopping/hurtighet/sprint. Power bestemmes både av hvor sterk og hvor rask muskulaturen i beina dine er, og kan brukes som et mål på eksplosivitet.

 • Personer som utvikler samme power kan allikevel utvikle forskjellig kraft og hastighet, og en powerprofil vil derfor gi en individuell kartlegging av om hurtighet-/spensttreningen din bør fokusere på å utvikle mye kraft eller høy hastighet.
 • Selv om testen gjennomføres som vertikale hopp vil resultatene kunne brukes til å kartlegge hurtighet også.

Testen innebærer at du gjennomfører 5 hopp med 5 ulike ytre belastninger på en matte som måler hopphøyden din. Resultatene vil deretter analyseres, og du vil få oppgitt din individuelle profil som forteller deg hvilke aspekter du bør jobbe med.

 

Styrketesting(RM-testing)

Testing av din RM vil si måling av den maksimale belastningen du greier å løfte i en styrkeøvelse ved et gitt antall repetisjoner, normalt 1 – 6 repetisjoner. Dette er et mål på din maksimale styrke i øvelser som knebøy og benkpress.

 • RM-testing er essensielt i ethvert seriøst styrketreningsprogram for å kunne kartlegge fremgang i muskelstyrke.
 • Testene er standardiserte og blir loggført, slik at enhver observert endring i muskelstyrke vil være et resultat av treningen du har gjennomført siden forrige test.

Etter en generell og spesiell oppvarming gjennomfører man gjentatte forsøk på maksimale løft i den gitte øvelsen frem til man når en maksimal belastning.

Vi gleder oss til å se deg hos oss!

E-post: Post@rawtrening.no

Nyhetsbrev

Vi sender ikke spam og vi deler ikke e-post adressen videre.

x

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi sender deg gratis tips og inspirasjon, artikler, oppskrifter og gode
verktøy! Samt litt nyttig informasjon. Fyll ut e-posten din under...

Vi sender ikke spam og vi deler ikke e-post adressen videre.