Livet som Proff

Skrevet av RAW Trening | 27. mars 2017 | Ingen kommentarer

Ny gjesteblogger!
Mitt navn er Tonje Daffinrud og jeg er profesjonell golfspiller. Jeg spiller på Ladies European Tour, er en del av Team Norway og jobber tett med RAW Trening for å nå mine mål og drømmer.

Jeg har nettopp startet min 3.sesong på LET(Ladies European Tour) og lever i dag ut barndomsdrømmen. Jeg startet å spille golf da jeg var 10 år og selv om jeg drev med flere forskjellig idretter på den tiden var det fort en kjærlighet til golf som forplantet seg i meg og jeg har vel aldri sett meg tilbake siden den første dagen jeg tok i en golfkølle. Det har vært en lang og fantastisk reise med nedturer og oppturer som jeg har lært mye av.

images-17

I dag har jeg sørget for å omringe meg med mennesker jeg stoler på, som jeg vet kan hjelpe meg mot mine mål og mennesker jeg trives med. Jeg har mått være selektiv opp gjennom årene og selv om jeg aldri har følt at jeg har “ofret” noe for golfen har det heller ikke alltid vært lett. Det er krevende å prioritere golf til enhver tid og derfor er det viktig å ha mennesker rundt meg som forstår det og også støtter meg i de valgene jeg må ta.

 

I dag ser hverdagen ganske annerledes ut en hva den gjorde som junior golfer. Som junior/amatør kunne jeg kjenne på stor utvikling ukentlig, til og med daglig. Det handlet om mengdetrening, lære utallige nye type slag og læringskurven var bratt.

 

30704323881_49430ae172_b

Som proff har man nådd et visst nivå og selv om disse tingene fortsatt er viktig, er prosessen i dag ekstremt mye mer detaljert og teamet mitt og jeg jobber konstant med å finne forbedringspotensialer og finne små detaljer som kan gjøre meg og oss bedre. Denne prosessen syntes jeg er fantastisk givende å jobbe med, jeg tror virkelig at alle disse små detaljene (riktig sko, oppnå riktig spenningsnivå, nok søvn, ernæring etc.) er virkelig hva som skiller utøverene til slutt. Samtidig er trikset å ikke overkomplisere prosessene vi jobber med. En generell balanse i alt vi gjør er helt avgjørende for å lykkes. Hvis jeg for eksempel skal gjøre en teknisk endring må vi legge en plan på når vi kan forvente at endringen har satt seg, hvor mye fokus skal jeg bruke på det og hvor mye tid kan jeg legge på det uten at det går for mye utover prestasjon.

Den gylne balansen søker jeg i alt jeg gjør. Jeg er fulltids golfer, men jeg må også hvile og koble av med venner og familie for å lykkes og trives underveis. Jeg må pushe meg selv for å utvikles, men ikke så mye at jeg mister selvtillit. Jeg skal være nøye i alt jeg gjør, men målet er aldri å bli perfeksjonist. Disse små tingene er viktig å være bevisst på. Selv om jeg ikke har mye erfaring i andre bransjer en golf ser jeg for meg at dette er viktig uansett hva man driver med. Fokus på detaljer og prosesser er alltid viktigere en fokus på målet og for å få til det finnes det en slags gylden balanse som må oppnås for å få til utvikling.

 

Livet som proff er fantastisk givende og jeg føler meg priviligert som får lov til å holde på med det jeg elsker. Jeg skal fortsette å legge ned den jobben jeg vet kreves og gi alt.

 

Vi snakkes snart igjen.

Tonje

Bilder: Golfere, Norsk Golf, wikipedia