Mental trener kurs – Level 1

Skrevet av Carl Christian Aasheim | 18. oktober 2017 | Ingen kommentarer

RAW Trening utdanner og sertifiserer mentale trenere. Dette er noe jeg selv har fått kjenne på, både fysisk og mentalt, over de siste månedene.

. . . og for en lærdom jeg har tatt med meg underveis i prosessen.

Nå skal ikke jeg uttale meg for mye om de konkrete verktøyene man bruker for å utvikle gode mentale ferdigheter. Det skal jeg overlate til de som jobber med dette på fulltid hos oss i RAW.

Jeg har allikevel veldig lyst til å dele noen høydepunkter fra forrige ukes samling. Da gjennomførte vi «The mental challenge», som er en praktisk gjennomgang av alt vi har lært teoretisk så langt. Her gjelder det å få ut potensialet i oss selv samtidig som vi bevisstgjør hvilke teknikker og ferdigheter vi ønsker å vektlegge under hver enkelt øvelse. Det er en fantastisk læringsmulighet til å omsette teori i praksis. Her fikk vi virkelig anledning til å oppleve hvordan vi selv reagerer under hardt press, stressende omgivelser og knalltøffe forhold.

Shit, det her får jeg f… ikke til!

Under hele dagen var vi nødt til å holde hodet kaldt og fokusere selv om vi var dritslitne. Vi måtte aktivt jobbe med vår indre dialog gjennom de ulike oppgavene, spesielt i oppgaver som var så vanskelig å løse at den mest naturlig tanken å tenke var: «Shit, det her får jeg f… ikke til!» Vi var nødt til å nullstille oss mellom hver øvelse ved å skape oss tid og evaluere kjapt og effektivt hver eneste gang; hva gikk bra denne gangen? Hva kan vi forbedre i neste øvelse? Hvordan kan vi nullstille bedre i forkant? Hvordan var spenningsnivået gjennom øvelsen? Vi var nødt til å motivere oss selv og hverandre for å komme oss helskinnet gjennom dagen. Vi tok oss tid til å avspenne og regulere spenningsnivået vårt i forkant av alle øvelser slik at vår prestasjon kunne til enhver tid matche de forutsetningene som oppgavene ga oss. Vi fikk virkelig utfordret vår egen selvtillit, spesielt i øvelser som var såpass krevende at vi ble usikre på oss selv og begynte å tvile på våre egne ferdigheter. Men vi tok hver eneste utfordring på strak arm. Vi heiet hverandre frem og vi gjennomførte dagen med hodet hevet.

Jeg tar med meg mange ting etter denne dagen. Jeg fikk en veldig treffende, ærlig og konstruktiv tilbakemelding fra våre ledere. Denne tilbakemeldingen, kombinert med erfaringen av å sette mentaltreningen i praksis gjennom «The mental challenge» har gitt meg utrolig mye. Jeg gleder meg veldig til å jobbe mer med dette fremover.

Er du nysgjerrig på hva mentaltrening går ut på så anbefaler jeg å ta kontakt med en av våre mentale trenere i RAW for en uforpliktende prøvetime. Du kan også lese på både vår hjemmeside her eller du kan lese mer på www.mentalstyrketrening.com.