Trenger du motivasjon?

Skrevet av Ystenes Myhre Cecilie | 11. april 2016 | Ingen kommentarer

Mandag er en dag som for mange kan være litt tung! Spesielt siden helgen henger litt igjen, og vi har blitt vant til å ta det med ro uten deadlines og folk som venter på svar!
I denne spalten gir jeg deg rådene for å få en kick start på uka - hvertfall mentalt!

Motivasjon kan enkelt defineres som årsak til handling!

Det betyr at for det første må du bevisstgjøre deg mentalt på årsaken til hvorfor det er viktig for deg å være en god versjon av deg selv denne uka – enten det er ovenfor deg selv, eller andre!
Motivasjon er en viktige mental muskel for at blant annet fokus og viljestyrke aktiveres! Og jeg er sikker på at du kjenner hvor viktig akuratt de evnene er i dagens samfunn der vi ofte skal prestere både raskere og med flere distraksjoner enn vi hadde tidligere!

Her er mine best tips til hvordan du kan kick starte uken! Personlig jobber jeg ofte med denne «oppskriften» de ukene jeg ønsker et ekstra gir med fokus og hvor jeg VET at det er viktig at jeg evner å si nei til ting som ikke er direkte relatert til målet mitt! Det gjør at jeg enklere kan befinne meg i tilstanden «her og nå» – det er altså ingen motsetning mellom å sette seg mål og evnen å være tilstede i nuet 🙂 snarere tvert imot.

1. Sett deg et mål for uka!
2. Beskriv hvorfor det målet er viktig for deg!
3. Hva vil målet gjøre for deg?
4. På en skala fra 1-10, hvor ligger ditt spenningsnivå nå?
5. Dersom det er under 5: hva kan du gjøre for å aktivere det noe høyere?
6. Snakk offensivt til deg selv!
7. Gjør som idrettsutøverne: Bruk deilig musikk for å aktivere deg i den riktige stemningen!
8. Engasjer deg i omgivelsene eller det du jobber med – vær tilstede
9. Forbered deg på distraksjoner – de kommer alltid!
10. Husk å puste! Vær best på å være på og best på å være av. Å hvile er ikke latskap – det er en av evnene til å klare å være den beste versjonen av deg selv HELE uka, ikke bare frem til imorgen 🙂

Idag er det også klart for samling 2 av vårt mental trener kurs – level 1, som vi holder på Holmen Fjord hotell og jeg gleder meg kjempemasse til å møte alle sammen igjen 🙂 Har du lyst til å vite mer om kurset så gå inn på vår side om Utdanning. VI har nemlig satt opp et ekstra kurs i sommer for deg som vil lære deg mer om hvordan følelser og tanker påvirker oss.

photo-1421809313281-48f03fa45e9f

PS! til slutt kan jeg også nevne at vi får inn så mange fine nye klær fra Run & Relax denne uka! Kom innom for å ta en titt 🙂

Banner-Lansering-32