Når du føler deg veldig annerledes!

Skrevet av Ystenes Myhre Cecilie | 7. juni 2018 | Ingen kommentarer

Spørsmål fra lesere:
1. Jeg føler meg annerledes, og synes det er en ubehagelig følelse!
2. Jeg vet ikke helt hva jeg vil i livet og står fast!
Hva er dine råd??

Dette er noen av spørsmålene som har kommet inn på bloggen i det siste, og som leserne våre ønsker svar på!

I dette innlegget forsøker jeg å gi noen innspill på hvordan DU kan gå frem for å bli enda tryggere i deg selv og finne ut hva du vil!

Først og fremst vil jeg si at disse personene absolutt ikke er alene om å føle det slik! Det er mange i dagens samfunn som kjenner at de er litt alene, går mot strømmen og opplever at de er veldig annerledes enn de rundt oss.

Det å kjenne at man ikke helt vet hva man vil i livet kan også oppleves som litt stressende. Det blir en følelse av å ikke ha kontroll.

Så; what to do?

Det finnes nok ingen quick fix, og det er mange veier til målet. Det er ikke sikkert det jeg skisserer her passer deg, og det er helt ok. Her er uansett mine umiddelbare tanker basert på mange samtaler og evidensbasert psykologi;

Jobb kontinuerlig med en aksept av deg selv og hvem du er, og hva du står for. Det innebærer en sterk selvfølelse og selvtillit. Verktøy RAW mental trener-avdelingen jobber med er å identifisere en sterk filosofi, som inkluderer en bevissthet rundt hva du ønsker her i livet, hvilke verdier du har og hva du er overbevist over må til for at du skal leve det livet du opplever er meningsfullt.

Dette er en prosess, og sammen med en sparringspartner kan det oppleves litt mer effektivt å få hjelp til å satt ord på det du mener og står for. Deretter starter treningen med å bruke filosofien i handlinger, valg og kommunikasjon i hverdagen. Resultatet er en sterkere «core» – der du står stødigere i deg selv og heller retter stolthet rundt hvem du er og hva du står for.

Å ikke vite hva du vil bli når du blir stor er for mange en utfordring og noe som kan være distraherende fra å få ut enda mer av egen styrke i hverdagen. Her vil jeg utfordre deg som leser; i hvilken grad har du skapt deg tid, rom og klarhet til å tenke kreativt rundt dette?

Hverdagen i dag består av så mange input at det blir vanskelig innimellom å finne ro til å komme med svar på våre grublerier. Ta derfor et «styremøte» med deg selv på et sted der du finner ro, lavpuls og klarhet. Deretter kan du starte prosessen med å tenke på hva du finner mening i.

Når du finner mening, finner du mestring. Deretter kan du enklere se etter jobber og mennesker som harmonerer med det samme.

 

Selvomsorg; som i innledningen peker jeg på at det å ha en sterk «core» eller selvfølelse kanskje er nøkkelen til å bli så trygg at du ikke vil bry deg så mye om hva andre måtte mene. Selvomsorg er nøkkelen til en sterkere selvfølelse, mens selvkritikk er det motsatte. Sjekk ut denne filmen og se om du kan lære deg noen triks til hvordan du kan snu selvkritikeren til selvmedølelse 🙂

Jeg håper disse innspillene kanskje kan gi deg inspirasjon til å utforske dette fremover! Og har du lyst på hjelp?

Send oss en mail på post@rawtrening.no for innspill på artikler du hadde funnet spennende å lese mer om!

 

Ha en strålende sommer 🙂

 

Cecilie