RAW Trening på NIH Convention

Skrevet av Ronny Døhli | 21. oktober 2016 | Ingen kommentarer

RAW Trening var i år igjen på plass på NIH Convention for å undervise mange ivrige og lærevillige deltakere. Dette er en årlig helg som Norges Idrettshøyskole arrangerer der de samler mange av de beste i bransjen for å bidra med treningstimer, foredrag og stands. Her møtes de aller fleste i treningsbransjen for å holde seg oppdatert på det nyeste innen trening, kosthold mentaltrening og også hva som skjer på utstyrsfronten.

NIH Convention er et av de store møtepunktene for folk i bransjen til å vise frem det de gjør og også holde seg oppdatert med det som skjer i bransjen

Det var gøy å være på plass igjen på NIH Convention der RAW Trening ble representert ved våre PT’er Rune og Chris, i tillegg til meg selv. Chris og Rune leverte «RAW Miniband» som er en treningsøkt med bruk av kun strikk og «Partrening» der man trener sammen en makker under hele økten. Mange deltakere fikk levert 2 effektive treningsøkter med mange gode innspill på hvordan man får til en komplett treningsøkt med kun strikk og en partner som hjelpemiddel.

img_4796
Chris og Rune klar for RAW Miniband timen!

 

Jeg leverte «The Mental Challenge» med assistanse i fra Chris. The Mental Challenge på 45 minutter sier seg selv at blir en bitte liten smakebit da vi normalt leverer dette i forbindelse med kursene våre over flere måneder og en hel dag og andre lengre prosesser. MEN det er utrolig gøy å se hvor lite som skal til for å gjøre en stor forskjell – bare det å ha rett fokus på en del elementære ting kan gjøre store utslag på en slik «enkel» økt som vi hadde og der deltakerne klarer å få mer ut av sitt potensiale. Det vi ser og har god erfaring med gjennom mange år med dette konseptet er hvor stor overføringsverdien er fra slike praktiske gjennomføringer til andre områder i livet – det være seg privat eller jobb. Mange er ubevisste på hvor viktig det er å ha med seg hodet når man skal klare å nå sine mål og prestere på en arena!

Det er utrolig gøy å se hvor lite som skal til for å gjøre en stor forskjell!

thumb_img_5361_1024
Her er deltakerne i gang med tautrekking under «The Mental Challenge». Chris gir de innspill og utfordrer de på hvordan de bruker mentale teknikker underveis.

Vi har levert timer her på NIH Convention over flere år. Det er alltid gøy og inspirerende å kunne bidra og også møte mange lærevillige deltakere fra hele landet. Det er mange meget dyktige forelesere og instruktører som bidrar denne helgen – så må si deltakerne virkelig får en super helg med masse læring og påfyll. For vår del får vi møtt mange dyktige folk i bransjen, utvekslet erfaringer og får med oss det siste i bransjen slik at vi hele tiden er oppdatert og kan ta dette med tilbake til våre kunder.

Så hva er det nye i år??

Det er alltid noen nye konsepter, ny forskning og nye produkter på utstyr- og kostholdsfronten. Det blir mer og mer spissede opplegg mot langrennsløperen, sprinteren med løpsteknikk, trene som en utøver osv. På foredragsbiten var det mye rettet mot trening, kosthold, kosttilskudd og spiseforstyrrelser – som viser seg å være en utfordring i mange miljøer med stort kroppspress. Også en del på det mentale plan som vi i RAW også jobber mye med – hvordan takle stress for eksempel.

thumb_img_5358_1024
Bilde fra en gruppetrenings time under NIH Convention. Timen var tidlig søndag morgen noe som nok bidro til noe færre deltakere.

Vi i bransjen har en utrolig viktig jobb ved å formidle sunne verdier og være gode forbilder.

Denne bransjen er stadig i utvikling og det er viktig å hele tiden være med på hva som skjer. Fra mitt ståsted er det mye bra som skjer og det blir flere og flere dyktige og seriøse aktører som har de rette verdiene og intensjonene. Så det er veldig bra! Samtidig er det en del ting som ikke er like bra og det er det ekstreme kroppsfokuset og presset som er i en del miljøer og som viser seg og kunne bidra til blant annet spiseforstyrrelser blant unge. Her har vi i bransjen en utrolig viktig jobb ved å formidle sunne verdier og være gode forbilder. Dette er veldig viktig for oss i RAW Trening og jeg føler vi står veldig stødig med våre verdier og vårt fokus, og det vi ønsker å formidle ut til våre kunder i forhold til dette. Hos oss skal du selvfølgelig kunne ha som mål å stramme opp kroppen, gå ned i vekt og føle deg flott og være stolt over kroppen din, men hele forskjellen ligger i hva som er sunt og ikke, og unngå det ekstreme fokuset der man drar det alt for langt. –  Her må man trå riktig og også være ærlig på hva som faktisk er gjennomførbart og realistisk med sunne og gode trenings- og kostholdsvaner over tid.

En annen ting jeg ser blir viktigere og viktigere er det å kunne sortere all den informasjonen man får gjennom ulike kanaler og tilpasse det til hver enkelt. Det høres litt kjedelig og oppbrukt ut at «alle er unike» – men jeg mener at de trenerne som er de aller beste klarer nettopp det –  formidle kompliserte ting enkelt slik at kundene forstår og klarer å gjennomføre det i praksis.

Vi har en utfordring i dag med vanvittig mye informasjon i fra alle kanter der det ikke alltid er like lett å vite om det er en god eller dårlig kilde. Min erfaring er at mange ofte ønsker enkle løsninger og er ikke alltid like flinke til å vurdere om diverse tips og løsninger faktisk passer for meg. Et enkelt eksempel er da det i pressen for en stund tilbake siden ble anbefalt sjokolademelk som den alle beste restitusjonsdrikken rett etter trening. Det endte med at salget av sjokolademelk skjøt til himmels! Det som nok mange ikke fikk med seg var at dette i utgangspunktet var forbeholdt de som trente MYE – og ikke de som er lite aktive og jobber for å komme ned i vekt.

– Så dette er en av våre viktigste oppgaver i RAW Trening – nettopp det å gi DEG de tipsene som passer i forhold til dine mål og ditt utgangspunkt, som også er gjennomførbart i din hverdag. Det ga helgen på NIH Convention meg enda flere bevis på og det blir bare viktigere og viktigere:)

Ha en strålende og aktiv helg!

Ronny

ronny@rawtrening.no