Nytt år og nye muligheter!

Skrevet av Ronny Døhli | 6. januar 2017 | Ingen kommentarer

Da er vi i full gang med et nytt år med full fart og masse optimisme. Dette er også tiden hvor man etter en deilig og rolig jul er klare for å sette seg nye mål og nyttårsforsetter!

Det er ingen tvil om at det ligger mye kraft og energi i det å starte et nytt år med blanke ark. Samtidig er det også lurt å være realistisk da det er fort gjort å skyte litt for høyt når overskuddet og optimismen er stor.

Jeg fikk gleden av å være med på God Morgen Norge på TV2 mandag 2. januar. Ingen tvil om hva som tok mye av sendetiden denne dagen – nemlig nyttårsforsetter! Her møtte jeg også Siw Nikolaisen (bildet) som nå gir ut bok og har gått fra å være stor røyker til å slutte og starte med ultraløp. Imponerende!

Som jeg forsøkte å formidle her så er jeg selvfølgelig stor fan av å sette seg mål og jobbe for å få til gode vaner. Det er bare noen ting det er lurt å ta med seg for at man skal lykkes og at det blir en varig endring, og ikke bare nok et nyttårsforsett som gikk i vasken etter noen uker. Så mine tips er:

1. Sett deg et konkret mål som du eier selv!

Du må sette deg et mål som er viktig for deg og som også passer med din hverdag og utgangspunkt. La deg gjerne inspirere av andres mål og prestasjoner, men det er ikke sikkert dette passer for deg og at det er det du virkelig ønsker å fokusere på.

2. Vær realistisk!

Dette er veldig viktig og fort gjort at man i sofa’en hjemme i julen kan legge planer som er lite realistiske å få gjennomført over tid når hverdagen kommer. Så legg en plan som du er sikker på at er gjennomførbar og så kan du heller justere opp målet etter hvert når du vet at ting fungerer og rutinene er etablert.

3. Vær konkret!

Vær konkret når du setter deg et mål uansett hva målet måtte være. Hvis du ønsker å trene mer, bestem deg for hvor ofte, gjerne hvilke dager og hva du ønsker å gjøre. For andre vil det kanskje dreie seg mer om å bedre prestasjonene ytterligere, som å løpe 1 minutter fortere på en gitt distanse. Da er det mye større sjanse for at du gjennomfører og at du gjør det bedre når du vet hva du skal gjøre og har en konkret plan.

4. Det vil kommer dumper i veien!

Det vil alltid komme dumper i veien, som vil si at ting ikke går som forventet eller det er noe som kommer i veien. Da er det bare viktig å komme tilbake på veien og den planen du har lagt. Dette er en del av alle prosesser og som livet ellers – det går ikke alltid på skinner. Men at det kommer en dump i veien vil definitivt ikke si at man skal gi opp målet man har satt seg!  Det er de hindringene man må klare å komme seg forbi for å etablere de gode rutinene som er en del av din hverdag etter hvert.

Tar du med deg dette når du setter deg nyttårsforsettene og mål ellers i året er jeg helt sikker på at det vil øke sjansene dine for å oppnå målene dine betraktelig!

 

Lykke til på veien mot dine mål for det nye året:)

Ronny