Reddet av de mentale verktøyene

Skrevet av RAW Trening | 7. november 2017 | Ingen kommentarer

Som mange av dere kanskje har fått med dere har jeg hatt et tøft år i år. Jeg fikk hjernehinnebetennelse i april da jeg var på turnering i Spania, og har siden den gang brukt all min tid og energi på å komme tilbake på bena igjen. Jeg har fremdeles et godt stykke igjen, men herfra og inn vil jeg ha med dere lesere og dele mine erfaringer med dere nok en gang.

image1

For dere som fulgte bloggen min i fjor gikk jeg gjennom en operasjon som følge av et brudd i ankelen. Jeg kom meg styrket ut av en hard opptrening- og rehabiliteringsperiode fra mai til januar i år, etterfulgt av en kort periode hvor jeg endelig var tilbake på touren. Nå skal dere få være med meg på en ny og enda mer krevende reise. Hjernehinnebetennelse er ikke lett å riste av seg, og skadene jeg har fått som følge av denne infeksjonen kan i verste tilfelle ta flere år å bli kvitt. Men jeg er på langt nær ferdig med golfen, og har på ingen måte tenkt til å gi opp, jeg skal nok en gang komme knallhardt tilbake.

Det er ikke lett igjen og igjen møte motgang, men motgang vil vi alle støte på før eller siden, uansett om du er toppidrettsutøver eller ikke. Det er en del av livet og det er i disse tider vi vokser og lærer, og ikke minst utvikler oss.

Jeg har, som mange kanskje har lest eller sett på TV, møtt på litt i overkant mye motgang og utfordringer de siste årene; jeg fikk påvist begynnelsesstadiet av livmorhalskreft i april 2013, begge skuldrene gikk ut av ledd i juni samme år, jeg brakk ankelen i januar 2016 og fikk hjernehinnebetennelse i april 2017 – vel dette er bare toppen av en relativ stor kransekake, men nå skal du høre: ALT dette har gjort meg sterkere, bedre både som menneske og utøver, og mer rustet og motivert til å ta grep om både livet og karrieren.

IMG_5520

Et av mine favorittsitater kommer fra Bob Marley: ”You never know how strong you are until being strong is the only choice you have”. Vel, dette har jeg virkelig måtte erfare. Etter kreften og skulderskaden i 2013 var jeg lengre nede i gjørma enn jeg noen gang trodde var mulig, men jeg kom sterkere tilbake. Jeg begynte å spille golf igjen i november 2013 og vant min første turnering igjen allerede i desember samme år. Etter ankelskaden i 2016 var jeg blitt sterkere fysisk, slo ballen lengre og rettere enn noen gang tidligere og hadde en selvtillit som bruste over på banen. Jeg fikk aldri kommet meg helt tilbake før jeg ble syk igjen i april, men den tiden vil komme. Jeg skal rehabiliteres og bygges opp igjen denne gangen også, og jeg gleder meg til alt jeg skal oppnå. Hvorvidt det er å vinne store turneringer på golfbanen eller andre seirer i livet vet jeg ikke, men jeg er trygg på at jeg har store ting i vente. Jeg kommer til å være sterkere og mer fryktløs en før, og mine erfaringer til nå vil hjelpe meg å nå dit jeg skal.

MEN, jeg hadde ikke vært her jeg er i dag eller kommet meg styrket igjennom alt dette, om det ikke var for at jeg hadde noen helt vitale mentale verktøy med meg i sekken. Verktøy som jeg har lært av Cecilie og igjennom mental treningen, teknikker som har vært med på å forme meg til den jeg er i dag.

Uten evnen til avspenning og spenningsregulering, en positiv og konstruktiv indre dialog, en sterk viljestyrke, en rå selvtillit, og en enorm motivasjon, hadde jeg ikke sittet her nå. Disse verktøyene har gitt meg håp, støtte og styrke. De har hjulpet meg å holde hodet over vann og til å hele veien se lyset i tunellen selv gjennom de mørkeste dagene. Jeg vil fortsatt nå mine mål, jeg skal realisere mine drømmer og jeg skal bevise for både meg selv og de rundt meg at motgang gjør meg sterkere. Jeg skal bevise at disse mentale verktøyene kan gjøre mer enn bare å hjelpe til for bli en bedre idrettsutøver, men at de også faktisk kan redde liv.

Du trenger ikke være en toppidrettsutøver for å ha enorm nytte av disse verktøyene, teknikkene og ferdighetene – alt du trenger er rett og slett bare å være et menneske.

“Tough times don’t last, tough people do”, og tough blir man gjennom motgang og ved å lære og ta nytte av sine erfaringer.

2Q4A0947 by Mike Meyer Photography image3