Sesongstart

Skrevet av RAW Trening | 9. april 2017 | Ingen kommentarer

De siste 5 ukene har gått fort, veldig fort. Jeg kan nesten ikke tro at jeg er tilbake for fullt og at jeg nå endelig er her, spesielt sett ut i fra hvor langt unna jeg følte at jeg var for bare noen måneder siden. Mitt team og jeg satte en rekke mål før jeg dro, vi satte spesifikke mål om utvikling av svingen, lengdekontroll, strategi på par 5 hull, at jeg skal se på hullet når jeg putter, samt flere andre mål som skulle gjøre meg klar for sesongstart på Europa Tour’en som starter neste uke. De fleste av målene har jeg allerede nådd, jeg kan bekrefte at jeg har utviklet meg på alle områder og at jeg er klar for sesongstart i Marokko. Det er mange elementer av spillet og følelser i kroppen som kjennes perfekt ut. Jeg er sterkere enn noen gang, jeg slår ballen lenger enn noen gang, jeg har bedre ballflugt og kontroll enn noen gang; og ikke minst: Jeg kjenner nesten ingen smerter i ankelen!!! Alle de elementene som vi skulle prøve ut og krysse av de siste ukene har fått karakterer 5 eller 6, så jeg er meget fornøyd ☺

IMG_5065(1)

De siste 5 ukene har jeg reist rundt i USA, spilt 3 oppvarmingsturneringer Symetra touren og hatt en uke med landslagssamling. Jeg har vært i Florida, California og Arizona, og i tillegg til å spille på diverse golfbaner rundt i de forskjellige statene, har jeg også fått muligheten til å oppleve litt annet for en gang skyld. Marita (Engzelius, en annen Team Norway golfer) og jeg, har reist sammen de siste ukene og hatt mange herlige opplevelser på veien. Livet handler jo om å leve litt også, og ikke bare om golf og trening, selv om 90 % av tiden vår fremdeles gikk med til dette.

IMG_5361

Vi dro fra Florida og videre til California. Der startet vi de siste 2 ukene med en fantastisk dag i San Fransisco, for så å road-trippe oss forbi Los Angeles, Carlsbad og videre til Phoenix. På vei til Phoenix tok vi en liten tur bort til grensen av Mexico, og selv om vi ikke krysset grensen, trodde telefonene våre det. Vi klatret noen små fjelltopper i Arizona og California, lærte litt mer om historien i områdene vi besøkte på veien, og fikk se mye av hva vestkysten har å tilby.

 

Men tilbake til golfen: Rent sportslig vil jeg kunne påstå og konkludere med at jeg uten tvil er blitt en bedre golfspiller og en sterkere atlet etter denne turnen. Jeg føler at det som ble gjort, opplevd og erfart disse ukene har bekreftet at arbeidet som ble lagt til grunne i fjor har vært en god investering. Den mentale, fysiske og tekniske treningen som jeg har vært igjennom i løpet av vinteren har vært avgjørende for de resultatene som jeg ser i dag. Rent scoring-messig på banen er det noen få ting å jobbe med, men totalt sett er jeg på et meget godt sted per dags dato, og hvis planen holder videre i forhold til hva vi satt oss for mål fremover, så ser dette ut til å bli en morsom sesong. Det handler om å ta med seg disse forandringene ut på banen, og da blir det litt prøving og feiling før læringen sitter som den skal.

IMG_5263(1)

På det tekniske og taktiske plan har det vært store forbedringer, de tekniske målene skrev jeg om i bloggen sist, mens den taktiske delen dreier seg om strategi på blant annet par 5 hull. Jeg setter mange birdier og gir meg selv mange birdie-muligheter; og det er det som skal til for å hevde seg i toppen. Turneringen som jeg spilte i California ble en direkte bekreftelse på at jeg gjør mye riktig, for med 13 birdier på 3 runder var jeg helt i toppen på birdie-statistikken den uken, og dermed var også sjansen for å vinne, teoretisk sett, til stede. Dette er en god begynnelse før sesongstart og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Så, neste uke reiser jeg til Marokko for å spille min første turnering på Ladies European Tour siden april i fjor, følg med på www.ladieseuropeantour.com for resultater og score. For flere bilder fra turene og turneringene kan du følge meg på Instagram hvor jeg fremdeles heter @carolinemartens eller på facebook : Caroline Martens Pro Golf