There is no I in Team!

Skrevet av RAW Trening | 19. november 2018 | Ingen kommentarer

Som individuell idrettsutøver er man veldig «individuell«, det vil si, du har ikke et lag du kan lene deg på hvis du ikke har dagen. Du reiser alene, er på banen alene, er alene om å gjøre jobben for å nå målene dine, og du er alene om å prestere. MEN du kommer ikke dit alene. Veien til toppen er lang og reisen er full av verdifulle støttespillere som man ikke hadde klart seg uten.

Mine støttespillere er blitt mitt lag. Jeg har hatt mange forskjellige støttespillere oppigjennom min karriere. Noen har jeg jobbet med i mange år, mens andre i kortere perioder. I forskjellige perioder av karrieren har behovet for støttespillere vært annerledes enn i dag. I dag har jeg et helt fantastisk team av støttespillere rundt meg som jeg har brukt mange år på å sette sammen. De er alle spesialister på hvert sitt område og sammen utgjør de mitt Dream Team.

Det er viktig for meg at alle i mitt team har gode verdier, er lojale, er ambisiøse, og ikke minst at vi deler de samme visjonene for fremtiden. Et team stiller opp og er der når du trenger det og ikke minst når ting er som vanskeligst. Samarbeidet innad i teamet er veldig viktig. Selv om det er jeg som er leder i teamet og må dra i trådene, må hver enkelt selv ta ansvar for sine arbeidsoppgaver for at vi sammen skal lykkes med å nå målene. Åpenhet, ærlighet, tydelig kommunikasjon, god dynamikk og harmoni er viktig for at alle kan gjøre sin del best mulig.

I dag består mitt team av:

  • Jonas Lilja – Golfsving trener og coach – NGF
  • Ronny Døhli – Fysisk trener (PT) – RAW Trening
  • Calle Aasheim – Osteopat og fysioterapeut – RAW Trening
  • Ola Sand – Lege – OLT
  • Børge Leksbø – Psykolog Aktiv helse

Jonas Lilja og jeg har jobbet sammen i 3 år. Han jobber med å hjelpe meg å forstå de tekniske aspektene av golfsvingen. Han er en såkalt sving-trener og er en veldig viktig del av meg som golfer. Det er han og jeg som setter målene for hva vi mener jeg kan oppnå på golfbanen, og sammen legger vi planen for å komme dit.

Ronny Døhli og jeg har jobbet sammen i 4 år. Han er min personlige trener (PT) og har hovedansvaret for den fysiske utviklingen min. For eksempel hvilke muskler som må jobbes med for å oppnå de målene Jonas og jeg setter oss i den tekniske svingen, eller hvilke øvelser jeg må gjøre for å generere mer kraft i slaget. En annen veldig viktig del av Ronny sin rolle er å passe på at jeg ikke blir skadet. Vi jobber hele tiden med å holde kroppen sterk for å forhindre og forebygge skader. Her kommer også nestemann på laget inn.

Calle Aasheim har jeg også jobbet med i 4 år. Han jobber med å holde kroppen min, og på mange måter også helsen min i topp stand. Han har også en stor rolle med hensyn til forebygging av skader, men da ved hjelp av behandling. Hvis kroppen allerede er sliten eller har vondt, er behandling fra Calle den beste medisinen. Calle har de siste to årene, med tanke på hjernehinnebetennelsen, hatt en veldig viktig rolle i hele min hverdag. Jeg har hatt stort behov for behandling av både hode, nakke og kropp med tanke på smertelindring, reduksjon av stresshormoner, muskelspenninger og nervesmerter. Han har også god dialog med min lege Ola Sand, da de sammen har diskutert hva som har vært viktig for meg å gjøre eller ikke gjøre for min rehabilitering.

Ola Sand er min fastlege. Jeg har hatt Ola med på laget i snart 10 år, og han har vært med meg på en lang reise. Ola er en av Norges ledende spesialister på idrettsmedisin, og har derfor en særegen tilnærming til helse og idrettsutøvere. Han forstår idrettskroppen og idrettshelsen bedre enn noen annen, og har derfor masse nyttig kunnskap å komme med, og ikke minst i forhold til helse og prestasjon. Det var han som sendte meg til psykolog Børge Leksbø for å få hjelp med mange av plagene jeg hadde som følge av hjernehinnebetennelsen, og da ikke minst mestring av hverdagen etter en så langvarig sykdom.

Børge Leksbø har jeg nå jobbet med i 16 måneder, og han har på disse månedene virkelig fått meg fra bånn i bøtta og til opp på rett kjøl igjen. Jeg har gått hos han i snitt en gang hver tredje uke. Børge er spesialist på hjerneskader og langtidsykdommer, og han har også jobbet mye med idrettsutøvere. Det er av den grunn jeg ble sendt til han da veien tilbake fra hjernehinnebetennelsen er lang og krevende, og det er mye som må tilnærmes på nye måter og læres på nytt. Vi har kommet langt i løpet av de månedene jeg har jobbet med han, og jeg er i dag friskere enn jeg har vært på lenge.

Utover disse fem personene har jeg et annet team også som er minst like viktig – min familie og venner. Støtten fra dem som står meg nærmest er uvurderlig. Det er viktig for at motivasjonen skal være på topp, og for at jeg skal ha det bra som menneske også utenfor golfbanen. Men det skal også sies at når du jobber så tett og lenge med det profesjonelle teamet mitt, så har de også på mange måter blitt en utvidet del av familien.

Del av familien.

Et godt eksempel på det er at når min kjæreste Eirik ville fri til meg nå nylig, så er det ikke tilfeldig at han valgte å sjokkere meg med å gjøre det når jeg minst ventet det: Han fridde nemlig til meg på RAW mens jeg var hos Calle for behandling. Eirik og Calle hadde planlagt alt lang tid i forveien, og planen var at Calle skulle gå ut for å vaske seg på hendene midt under behandlingen for at Eirik så skulle snike seg inn uten at jeg la merke til at de hadde byttet plass, for å fri. Det at et av mitt livs aller største og vakreste øyeblikk skjer hos en i mitt team sier mye om hvilken viktig og stor del av mitt liv de har fått.

Jeg kunne ikke vært mer stolt eller fornøyd med mitt team og min familie, og jeg hadde i alle fall aldri vært her jeg er i dag uten dem. Så tusen takk til alle dere for verdens fineste og beste support, oppfølging og lojalitet!