Tiger Woods og SOAL!

Skrevet av Ystenes Myhre Cecilie | 24. april 2016 | Ingen kommentarer

En liten update fra Tiger Woods, og et tips til hvordan du kan unngå å gruble for mye på fortida eller fremtida :)

Her i USA er det helt fantastisk! Jeg koser meg utrolig mye sammen med Kristoffer Reitan og folkene som legger til rette for en kjempefin opplevelse for både utøverne, støtteapparatet og familiene som er her. Reitan er en profesjonell utøver og vi jobber meget bra sammen! Turneringen vi er på er verdens tøffeste junior turnering og kun de beste blir invitert. Så jeg og teamet til Kristoffer er selvfølgelig veldig stolt av han 🙂 Golf er en av verdens største idretter, og det er ikke få som kjemper om plassene blant toppen.

FullSizeRender[1]

Som sagt er også alle jeg møter utrolig imøtekommende og prater i vei! Det er noe av det jeg liker med USA, de prater rett fra hjertet og er ikke redd for å være ærlig. På godt og vondt..hehe  🙂

Med unntak fra at jeg mista bagasjen min og taxi sjåføren som hentet meg på flyplassen hadde et våpen på lomma når jeg ankom (noe sjokka og jetlaged) så er altså stemningen god 🙂

På plass i Sage Valley er også NIKE! De har en egen lastebil som sørger for at NIKE spillerne får alt de trenger!

FullSizeRender[2]

I år kom også selveste Tiger Woods og holdt en workshop for alle spillerne og oss som er med på sidelinja. DET var inspirerende for å si det mildt! Når man hører han snakke så forstår man hvorfor han holdt nr 1 i verden over hele 7 år! Helt rått! Noe av det Tiger snakket om som jeg tok med meg var blant annet: KISS – keep it simpel stupid. Veldig viktig. Vi mennesker kan ha en tendens til å overanalysere en del!

Og ikke minst hans andre tips- du har kanskje ikke kontroll på hvorvidt ferdighetene dine er bedre enn konkurrentene dine, MEN du kan overgå de mentalt! En leveregel han altså har levd greit på siden han selv var junior.

13043647_10156874143580014_7415262778566478524_n

Utover å skildre mine reiseopplevelser så tenkte jeg også å gi deg noen mentale verktøy – tross alt det denne bloggen er for 🙂

Å ha evnen til å være i nået er det mange som søker. Rett og slett fordi det er så mange som har en tendens til å tenke på fremtid eller fortid. Ganske så normalt tenker jeg, OG nyttig. Vi trenger å forberede oss og det hjelper å reflektere og dra læring av fortiden. Men noen ganger kan det bli for mye og vi søker da evnen til å koble dette ut og «bare være».

Denne gangen tenkte jeg å presentere følgende verktøy for dere som er veldig effektivt i en slik utfordring. Og SOA(r)L! heter det. Nei, snakker ikke om sjela di 🙂 Men SOA(r)L, som er et verktøy for regulering av indre dialog og økt oppmerksomhet.

Bokstavene i SOA(R)L står for følgende:

Stopp opp

Observer

Aksepter: Konstater fakta, stå i tingene slik de.

(Evt. Reager/ dvs prøv å handle hensiktsmessig hvis du oppdager at det er det beste)

La gå – gi slipp på tankene og fortsett videre med å engasjere deg i det du skal gjøre her og nå.

Så neste gang du er igang med for eksempel et viktig prosjekt men grublingen tar litt overhånd, kan du forsøke SOAL:

  • Stopp opp og ta en time out
  • Observer fakta i tanken eller følelsen din
  • Aksepter at den/de er der (det er når vi benekter noe at det heller forsterker seg)
  • Handle og reager hvis nødvendig
  • eller LET IT GO – som en «sky» som bare kan få lov til å sveve videre, mens du fortsetter med ditt. 

Prøv og se om du over tid kan trene på dette!

Resultat? Bedre fokus, konsentrasjon, mindre grubling og høyere effektivitet 🙂 Masse godsaker altså!

FullSizeRender[4]

Med dette ønsker jeg deg en god uke og lykke til 🙂

Vi ses snart!