Mental trening på Ingefær podcast!

, ,

Helse- og livstilspodcasten Ingefær, drives av Sara Lossius, en tidligere deltaker på vårt RAW Mental Trening sertifiseringskurs.

Sara fikk god bruk for det hun hadde lært her når hun startet opp og satset fullt på podcasten. I dag er Ingefær Norges største helse- og livstilspodcast, med over 1,8 millioner nedlastninger. Hver uke intervjuer hun kjente og ukjente som alle ønsker å dele kunnskap om hvordan vi kan ha det godt med oss selv, og godt i livet.

Denne uken gjester gründer av RAW og mentaltrener Cecilie Ystenes Myhre podcasten, hvor hun snakker om mentaltrening.

Hva er det, hvordan kan det brukes og må man være idrettsutøver eller toppsjef for å ta det i bruk?

Vi har alle en hjerne, følelser og tanker. Det skiller seg ikke ut for en del av befolkningen

Cecilie Ystenes Myhre har skrevet boken Mental Styrketrening og er gründer av RAW Trening

Hva er mental trening?

Mental trening er på samme måte som fysisk trening, en systematisk trening av de mentale musklene som vi vet gjør at vi får mer ut av potensiale vårt. Musklene vi snakker om er selvtillit, viljestyrke, fokus, motivasjon og spenningsregulering. Og ved å trene opp disse vil du kunne endre atferd over tid.

På spørsmål fra Sara på om mental trening er for alle er svaret krystallklart: «Absolutt. Vi har alle en hjerne, følelser og tanker. Det skiller seg ikke ut for en del av befolkningen, og det er det vi i RAW erfarer; det er et enormt bredt spekter av mennesker som ønsker å vite mer og få mer ut av sitt potensiale, utvikle seg eller løse problemer mer effektivt.»

«Så det er altså ikke bare superstjerner som trener mentalt?» Nei – vi er alle folk, og titler er det vi gjør. Uansett arena, bakgrunn, erfaring og personlighet så opplever jeg at mentaltrening har en effekt hos veldig mange mennesker. Om det er en småbarnsmor, trener eller toppleder; fellesnevneren er at de alle ønsker å få ut sitt potensiale og nå sine mål. Det handler om psykologi og kommunikasjon som man må forholde seg til med andre mennesker i hverdagen.

Hvordan kan jeg bruke mental trening i hverdagen?

Det er så klart ikke slik at du ikke har god livskvalitet om du ikke kjenner til dine verdier eller hvordan du kan stå stødig under kjipe eller vanskelige beslutninger. Men her handler det om å bli enda mer effektiv, hvor du unngår alt for mange stopp på veien.

Vi lærer enormt mye av våre feil, og å ta en dag av gangen er en form for livsfilosofi. Men om du ønsker å oppnå de store drømmene i livet ditt, eller har et yrke hvor du har begrenset med tid i karrieren, så handler det om å gjøre minst mulig feil slik at du kommer frem til målet ditt mest mulig effektivt. Da er det viktig å vite hva som er viktig for deg, for å kunne bruke det som et beslutningskompass for hvilke valg du tar på veien.

 Mål gir mening

«Målsetting er noe veldig mange har kjennskap til, og som jeg synes det er interessant å se at veldig mange har mye å gå på» svarer Cecilie på spørsmål om målsetting. Mål gir mening, og vi ser ofte at hvis man befinner seg på et stadium her i livet hvor man ikke helt får mobilisert viljestyrken til å gjennomføre noe, eller opplever mangel på motivasjon så kan man se på i hvilken grad man finner mening med målet man har satt seg.

Finner du lav mening kan du heller ikke forvente høy grad av motivasjon og viljestyrke. Vi ser også at ved å sette mål som bygger mestring og som er innenfor din kontroll så vil det gjøre mye for selvtilliten din.

Prosessene jeg har med de som er best på det de gjør, skiller seg ikke ut fra prosessen jeg har med vanlige folk

Dette skiller bra fra best

Prosessen jeg har med de som er best på det de gjør, skiller seg ikke ut fra prosessen jeg har med «vanlige» folk. Men det jeg opplever er at de kjenner seg selv veldig godt, de reflekterer mye og er godt kjent med sine styrker og svakheter. I tillegg er de veldig åpne for å jobbe for å få ut sitt potensiale uten at de ser på det som noe negativt.»  For disse handler det om å ta tak i den ene prosenten som skal til for å få ut sitt potensiale, før den ene prosenten blir til fem, ti, tyve prosent. De har en sterk viljestyrke, et enormt stort eierskap til prosessen og er gode på å ta det med seg ut fra samtalen og begynne å anvende det i hverdagen.

GRIT – Evnen til å stå i motstand over tid

Hvilke egenskaper har de beste topplederne, idrettsstjernene, artistene og entreprenørene som gjør at de orker å stå på?  Ved å sette de mentale ferdighetene i system over tid vil du oppleve en høyere grad av GRIT – evnen til å stå i motstand over tid. Mer robust, kunne ta raskere beslutninger og ta mer kontroll på følelser. Og du vil lettere akseptere og jobbe med alt du må tåle og regne med å møte på av motgang på veien mot målet ditt.


Hele episoden og intervjuet kan du høre her.

Ønsker du en innføring i mental trening, eller er du nysgjerrig på om dette er noe for deg?

Hos oss får du alltid en gratis prøvetime, og i mars starter vi opp med et nytt sertifiseringskurs i RAW Mental Trening!

Les mer om utdanningen her, eller kontakt oss i dag for å booke en prøvetime: post@rawtrening.no

16125 replies

Comments are closed.